Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Mattel retira del mercat mundial 18,2 milions de joguines magnètiques fabricades a Xina

El fabricant de joguines més gran del món, la multinacional Mattel, ha anunciat que retirarà del mercat 18,2 milions de joguines magnètiques fabricades a Xina entre gener del 2002 i gener del 2007 per contenir uns imans massa petits i per tant, perillosos per als nens. L’empresa també retirarà joguines per contenir substàncies tòxiques com pintures amb elevats nivells de plom. Les joguines afectades són Polly Pocket, Doggie Day Care, Batman, One Piece, el cotxe Sarge de ‘Cars’, i ‘Barbie i la seva gosseta Tanner’. Als Països Catalans es retiraran milers d’aquestes joguines preventivament, tot i que no s’ha detectat cap intoxicació fins ara.

Redacció
Redacció 16/08/2007

La companyia nordamericana Mattel està treballant amb la Comissió de Seguretat dels Productes pels Consumidors dels Estats Units per advertir sobre aquests productes que estan afectats i també col·labora amb les botigues que venen els seus productes a tot el món per identificar i retirar qualsevol producte que pugui estar afectat. La companyia té a disposició dels clients el telèfon 902 20 30 10.

La descoberta d’aquestes joguines defectuoses és conseqüència de les investigacions que està realitzant la companyia des de que va retirar del mercat l’1 d’agost una joguina Fisher-Price perquè era perillosa per als nens. Aquesta joguina va ser fabricada per Early Light Industrial, un dels proveïdors xinesos de Mattel, qui a la vegada va subcontractar les parts de pintura dels ninot a una altra empresa, Hong Li Da, també xinesa. Aquesta darrera va ser instada a fer servir només la pintura que li proveís Early Light, però no va fer cas i per tant, va fer servir una pintura no autoritzada per Mattel, segons explica la companyia en un comunicat.

A partir d’aquí la companyia ha decidit que només la pintura procedent de proveïdors certificats es podrà fer servir; es reforçaran els controls del procés de producció i s’augmentaran les inspeccions; i s’analitzaran totes les joguines ja fetes abans que arribin als consumidors. La companyia diu que s’ha reunit amb els seus distribuïdors per assegurar-se que entenen les mesures de seguretat que està dissenyant l’empresa i la seva adhesió a aquesta.