Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Mascarell fitxa un regidor socialista de Girona per ser director general del Patrimoni Cultural

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Girona i tercer tinent d’alcalde, Joan Pluma (PSC), abandonarà el seu càrrec al consistori per tal d’entrar a formar part del nou Govern d’Artur Mas. Segons que ha avançat en primícia el diari AraGirona.cat, el socialista hauria acceptat la proposta que li ha fet el conseller de Cultura, l’exsocialista Ferran Mascarell, per tal de situar-se com a nou director general del Patrimoni Cultural.  D’aquesta manera, Pluma segueix els passos del que serà el seu cap de departament, que va deixar el PSC per entrar a l’executiva d’Artur Mas, tot i que encara no ha retornat el carnet de militant com així li va demanar José Montilla. El càrrec, que fins ara estava en possessió de Jordi Roca, podria canviar de mans el proper dimarts, moment en que es reunirà de nou el Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya.

Redacció
Redacció 14/01/2011

Joan Pluma seguirà els passos que va iniciar Ferran Mascarell setmanes enrere i exercirà suspensió de militància al Partit Socialista de Catalunya (PSC) per tal d’entrar a formar part del Govern de Convergència i Unió (CiU) encapçalat per Artur Mas. Fonts consultades per AraGirona.cat han assegurat que Pluma entrarà per formar part com a nou director general del Patrimoni Cultural, un àrea ubicada dins el Departament de Cultura dirigit per Mascarell. Precisament l’amistat entre el conseller i l’actual regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Girona l’ha portat a proposar-li el càrrec i aquest l’ha acceptat.

El socialista podria ser nomenat nou director general del Patrimoni Cultural el proper dimarts, moment en que es tornarà a reunir el Consell Executiu per aprovar-lo. Pel que fa als càrrecs que actualment sustenta de regidor a l’Ajuntament i diputat a la Diputació de Girona no són incompatibles amb la direcció de Patrimoni Cultural però tot apunta que renunciarà a ells.

Pluma, mà dreta de Joaquim Nadal quan aquest ostentava l’alcaldia gironina, deixarà l’ajuntament al febrer. Llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i màster en direcció d´empreses per la Universitat de Girona (UdG), va ser membre del Secretariat del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (1986-1990) i president del Consell Europeu de Consells Nacionals de Joventut (1987-1989). Va iniciar la seva etapa com a regidor de Cultura a l’Ajuntament de Girona el 1991. A partir d’aquell moment es va convertir en una de les persones més properes a Joaquim Nadal, aleshores alcalde de Girona. A l’actualitat desenvolupa les funcions de regidor d’Urbanisme a l’equip de govern encapçalat per Anna Pagans. També és diputat provincial a la Diputació de Girona.