Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Mas vol pactar amb Esquerra per “plantar cara” a Zapatero

El secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya, Artur Mas, ha convidat aquest dilluns la direcció d’Esquerra, i en particular al seu secretari general, Joan Puigcercós, que els diputats de CiU i Esquerra facin un front comú al Parlament per “plantar cara” al govern espanyol de José Luis Rodríguez Zapatero, en qüestions com ara la gestió de l’aeroport del Prat. “Si el president de la Generalitat no planta cara”, ha dit, Mas, “que planti cara el Parlament”.

Redacció
Redacció 12/06/2007

Després de la reunió del Comitè Executiu Nacional de CDC, Mas ha fet aquesta proposta a la direcció d’ERC després que el secretari general republicà, Joan Puigcercós, hagi afirmat en una entrevista en un diari que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, “asfixia” Catalunya i que el president de la Generalitat, José Montilla, ha de “plantar cara” a aquesta situació. Mas ha lamentat que els dirigents d’Esquerra “ara s’adonin que van posar un president de la Generalitat que no planta cara davant del govern espanyol” i ha reclamat que “després no es queixin si hi ha determinada gent que no entén res del que estan fent, votants seus i dirigents seus que no entenen aquesta manera de fer les coses fàcils al PSC al preu que sigui”.

El líder de CDC ha proposat a la direcció d’Esquerra que “si el president de la Generalitat no planta cara, que planti cara el Parlament”, perquè, per fer-ho, ha assegurat, “només cal una cosa, que els vots d’Esquerra al Parlament s’afegeixin als de CiU per plantar cara i defensar els grans temes de país”. A tall d’exemple, Mas ha citat la gestió de l’aeroport del Prat o bé el traçat del TGV al seu pas per Barcelona.

Mas ha demanat a Puigcercós que faci “menys declaracions” i que hi hagi “més votacions perquè el Parlament planti cara davant de les renúncies de l’actual Govern de la Generalitat i del seu president”. El també president de CiU ha remarcat que “plantar cara i negociar a Madrid és incòmode, però s’ha de fer” i la federació nacionalista “està disposada”. Mas ha assegurat que es poden defensar els temes de país des del Parlament i “condicionar el Govern de la Generalitat”.