Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Mas revela que l’any passat Espanya va foragitar Catalunya de la francofonia

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha estat contundent en una nova revelació de la feina fosca de les clavegueres de la diplomàcia espanyola. Mas ha explicat que el projecte en el qual s’estava treballant l’entrar a formar part de la francofonia es va estroncar a causa del boicot de l’Estat espanyol.

 

Redacció
Redacció 29/03/2016

Mas ha fet avinent aquesta nova en un dinar-col·loqui de l’entitat Sobirania i Justicia. El president diu que els diplomàtics espanyols va desfer el somni en el qual estava treballant la Generalitat de forma discreta d’entrar al club d’estats que tenen el francès com a llengua habitual o un gran nombre de la seva població que el domina: la francofonia. Segons el president Mas, aquest trencament s’hauria produït en “l’últim any llarg”.

L’expresident de la Generalitat també ha fet una referència al context actual, i a la inutilitat de les guerres entre independentistes per marcar perfil propi, en referència a la CUP. Mas però, ha dedicat força temps a explicar la importància de generar confiança en els creditors internacionals. “No es pot fer la independència sense un acord amb els creditors internacionals”. Si Catalunya no assumeix la seva part del deute espanyol, perquè Espanya no posa fàcil la independència, Europa i l’euro en podrien patir les conseqüències, i això no interessa a la comunitat continental.

 

Relacionats