Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Mas: “Podemos fa un favor als interessos espanyols”

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha considerat “altament negativa” l'aparició de Podem per als interessos independentistes en una entrevista al 'The Wall Street Journal'. Mas assegura al text que per a Catalunya el problema més important no se situa en l'eix dreta-esquerra, sinó en la relació amb l'Estat espanyol. “Tant si és de dretes com d'esquerres -diu Mas- necessitem més poder i recursos per a Catalunya, més capacitat per prendre decisions i més protecció per a la nostra llengua i cultura”. En aquest sentit, afegeix Mas, l'aparició de Podemos “difumina una mica les coses” o, fins i tot, “debilita el repte bàsic”, i és en aquest sentit que “fa un gran favor” als interessos de l'Estat.

Redacció
Redacció 01/04/2015

Les desavinences entre CiU i ERC, un flac favor al procés

A l'article, 'The Wall Street Journal' radiografia les causes que van portar 2,3 milions de persones a prendre part en el procés participatiu del 9-N, però afirma que des d'aleshores el moviment separatista ha entrat en una “àrea aspra” amb les desavinences entre CiU i ERC i les enquestes mostrant un cert esgotament dels partidaris de la independència.

Les més grans manifestacions fetes a Europa, les mobilitzacions de l’11 de setembre

Però Mas no dóna importància al que considera fluctuacions temporals de les enquestes i compara les manifestacions a favor del moviment amb les que hi va haver a París després de l'atac terrorista a la revista 'Charlie Hebdo'. “Diuen que hi va haver 1,5 milions de persones a París, i que va ser una manifestació immensa per a un país de gairebé 70 milions de persones. A Catalunya, amb una població de 7 milions, 1.5 milions van sortir al carrer per donar suport a un referèndum sobre la independència cadascun dels tres últims anys”.