Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Mas opta pel ‘rearmament jurídic’ per defensar Catalunya contra els ‘intents de laminació’ de l’autogovern

El president de Catalunya, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres que ‘Catalunya s’ha de rearmar en tot allò que calgui per fer front a una situació d’intent de laminació, de disminució del nostre autogovern’. El president s’ha referit a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut com una ‘voluntat d’anar disminuint, d’anar minvant el nostre autogovern o el seu potencial’, i ha afegit que aquest rearmament s’ha de fer ‘des de la nostra experiència i la nostra saviesa jurídica’. Mas ha fet aquestes declaracions en l’acte de presa de possessió de Margarida Gil com a nova membre de la Comissió Jurídica Assessora, en la seva condició de directora del Gabinet Jurídic de la Generalitat.

Redacció
Redacció 26/01/2011

El president de la Generalitat també ha parlat d’una ‘inflació jurídica’, i ha defensat que ‘calen menys normes, més ben fetes i més fàcils de complir’. En aquest sentit, ha advertit que ‘si les normes no es poden complir és perquè estan fora de la seva realitat i això suposa que no s’adiuen amb el funcionament de la societat’ i ha reconegut que ara dependrà de la Generalitat i del Parlament que hi hagi un canvi de tendència.

Margarida Gil, nova directora del Gabinet Jurídic de la Generalitat

Finalment, el president de la Generalitat també ha destacat la trajectòria professional de la nova directora del Gabinet Jurídic de la Generalitat, Margalida Gil, i l’ha qualificat de ‘molt sòlida, densa i molt provada en àmbits diferents’. Mas també ha aprofitat l’acte per advertir que en els propers temps es necessitarà ‘molta solidesa jurídica a Catalunya i molta solidesa i finor jurídica en el marc de la Generalitat’.

Margarida Gil, que ha pres possessió del càrrec de directora del Gabinet Jurídic de la Generalitat, ha parlat de la importància ‘cabdal’ de la Comissió Jurídica Assessora, que ha de ser ‘un motor’ en un moment de ‘complexitat jurídica, de desplegament de l’Estatut i amb una permanent amenaça cap al nostre sistema d’autogovern’.