Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Mas no avala la sociovergència

El president de CiU, Artur Mas, no ha volgut respondre directament a l’aposta per la sociovergència que aquest diumenge va fer el seu soci de federació, el president d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i ha recordat que dintre Convergència i Unió hi ha ‘opinions diferents respecte una cosa i l’altra’. ‘Hi ha gent, com en Duran, que preferiria un pacte amb el partit socialista. En canvi, hi ha altres dirigents que apostarien per pactes d’arrel més estrictament catalanista, concretament amb ERC’, ha comentat Mas.

‘Jo crec que el que ara cal recordar és que o CiU té una majoria molt sòlida o sinó ni amb uns ni amb els altres’, ha puntualitzat el líder convergent.

Redacció
Redacció 20/10/2008

‘Perquè mentre pugui i sumi el tripartit, es continuarà fent el tripartit, això s’ha de tenir molt clar’, ha recordat Mas, que aquest dilluns s’ha desplaçat fins a les Festes de Sant Martirià de Banyoles per assistir a la Trobada de la Música per a Cobla, organitzada per la Fundació Privada El Foment. ‘Per tant, la clau està en què CiU tingui una majoria molt sòlida que després li permeti obrir la ronda de negociacions i pactes amb uns i amb altres’, ha assenyalat el president de CiU. ‘Però això ja es veurà en el seu moment, ara és molt prematur parlar perquè no és moment d’eleccions’, ha afegit.

‘Ara ens hem de centrar en la idea que CiU sigui vista com aquella formació política que li pot donar solidesa, projecte, lideratge i solucions a Catalunya en un moment delicat del país’, ha reflexionat en veu alta Mas. ‘La clau és que tota aquella gent que no vulgui tripartit, que vulgui un altre tipus de govern de Catalunya, i un projecte amb major lideratge, solidesa i amb més capacitat de plantar cara als grans poders polítics de Madrid, tota aquesta gent cal que faci pinya i s’ajunti entorn de CiU’, ha insistit el líder de Convergència i Unió, que també ha volgut opinar sobre les declaracions de dirigents del PSC que matisen que no estan a favor dels pressupostos del govern estatal sinó en contra de les esmenes a la totalitat presentades per l’oposició.

‘El que estem arribant a la conclusió és que els dirigents socialistes catalans estan a favor del PSOE’, ha remarcat Mas. ‘No sé si estan a favor o en contra dels pressupostos perquè cada dia canvien d’opinió’, ha ironitzat, ‘però el que sí sabem és que estan a favor del PSOE i ho estan demostrant contínuament’. ‘De tant en tant, el senyor Montilla es queixa del sr. Zapatero però, al final, sempre voten exactament igual amb el que diu el PSOE’, ha recordat Mas, que ha posat exemples de les queixes cícliques dels socialistes catalans per la manca de diners per la llei de dependència, la no resolució del tema del finançament de Catalunya i la falta del compliment d’inversions del PSOE.

‘I els socialistes catalans enlloc de plantar cara al PSOE s’acomoden a les seves exigències’, ha lamentat el president de CiU. ‘Així, evidentment, no anirem enlloc com a país i és una llàstima que, en aquests moments, hi hagi a la presidència de la Generalitat unes persones que contínuament estan d’acord amb el PSOE i no defensen els interessos de Catalunya’, ha finalitzat Mas.