Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Mas, mesures cautelars més contundents que Rato?

Posar a la mateixa alçada els presumptes ‘delictes’ d’Artur Mas amb els de Rodrigo Rato semblaria una aberració a qualsevol país democràtic, però podria ser una realitat si es compleix la nova ‘profecia’ de ‘La Razón’. El rotatiu afirma que el sindicat Manos Limpias té previst demanar mesures cautelars al jutge després que el president declari com ara retirar-li el passaport i prohibir-li que surti de l’Estat. L’exvicepresident espanyol només té el passaport retingut, així que pot viatjar lliurement per la UE, així que les mesures serien més greus per Mas que per Rato. 

Redacció
Redacció 13/10/2015

Mas planeja fugir?

Una decisió del jutge a favor de la proposta de Manos Limpias seria surrealista, ja que normalment la retirada de passaport i la restricció de moviment es deu a un perill manifest de l’imputat d’escapar-se del país per fugir del judici. Un fet que difícilment està en els plans d’Artur Mas, tenint milions de persones que li donen suport en aquesta causa i ostentant de moment el càrrec de màxima autoritat de Catalunya.

Els arguments de Manos Limpias per demanar la retirada del passaport

‘La Razón’ també recorda que Manos Limpias ja li ha demanat fins i tot penes de presó en dues ocasions i la retirada del passaport al president  en una d’elles. El sindicat va dir que hi havia risc de fugida ja que “és públic i notori que el querellat posseeix comptes bancaris a l’estranger”. També ho va justificar mencionant que estava relacionat amb la trama corrupta de la família Pujol i disposava de “suport per a escapar d’Espanya per mitjà de la seva esposa, que té importants vincles amb la República Txeca”. Uns pretextos que també podria esgrimir ara. 

Relacionats