Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Mas manté el 27-S perquè està “convençut que els pactes es compliran”

El president Mas ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que manté la data del 27-S perquè pressuposa que es compliran els acords subscrits amb ERC el passat 14 de gener, que passen per l'estabilitat parlamentària i també per prioritzar els acords sobiranistes després de les eleccions del 24 de maig. En aquest sentit, ha insistit que cal tenir les màxims institucions a favor del procés i ha fet especial èmfasi en les diputacions. El president també ha considerat que la divisió del vot sobiranista ha comportat una alcaldessa a Barcelona que no participa en el procés i no “s’ha mullat” sobre la independència.
 

Redacció
Redacció 26/05/2015

Tanca la porta a la llista unitària

El president ha alertat que “l'independentisme no està guanyant pes, desgraciadament, en les poblacions metropolitanes. Hi ha una divisió del vot”. Amb tot,  ha descartat  la llista unitària perquè ERC no l’ha volgut i ha avisat que després del 24-M es veu amb forces més que suficients per guanyar el 27-S.

Les prioritats del president

Mas ha explicat que la seva prioritat és “la feina i la justícia social. I després, posar les bases en un futur perquè siguin més sòlides”, i ha alertat que en mesos “tindrem problemes de tresoreria per un ofegament de les autonomies per part del govern espanyol”.

“Ningú pot insinuar que he fet irregularitats, però em diuen xoriço. La distorsió s'ha posat de moda. És com la inquisició.”
 
Mas s’ha mostrat molest amb les actituds de partits com Podemos que avantposen la ideologia al respecte i les relacions personals. “Em preocupa la violència verbal, perquè algunes vegades comporta violència física. Compte amb els límits de al paraula: això queda i es transmet”, ha considerat Mas.