Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Mas lamenta els canvis ‘radicals’ en el Govern davant la sequera durant l’última setmana

El líder de l’oposició, Artur Mas, ha lamentat en una entrevista a TV3 amb Mònica Terribas que s’hagin produït al Govern uns canvis d’opinió ‘tan radicals’ pel que fa a les solucions per a la sequera, oblidant les restriccions al mateix temps que arribaven vaixells carregats d’aigua ‘caríssima’, i recuperant-les ‘al cap de 24 hores’. Mas ha insistit en la proposta del Roine, recordant que ja la van fer fa 10 anys. ‘Si se’ns hagués fet cas’ el problema ‘ja estaria resolt’, ha remarcat. També s’ha referit a la necessitat d’unitat dels partits catalans a Madrid, afirmant que una imatge de tots els líders junts convocats pel president crearia ‘urticàries’ a la resta de l’Estat.

Redacció
Redacció 16/05/2008

Pel que fa a una possible petició de dimissió del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, Mas ha apuntat que ‘potser algun dia l’haurem d’acabar demanant’. Ha recordat els episodis ocorreguts aquesta setmana, explicant que després de ‘tot el que ha patit la gent ens oblidem de les restriccions’ perquè ha plogut bastant, i ‘al mateix temps veiem com arriben vaixells’ carregats d’una aigua ‘caríssima’. I ‘al cap de 24 hores’ tornen les restriccions’, ha lamentat Mas, remarcant que un Govern ha d”inspirar confiança’ i evitar que es produeixin canvis d’opinió ‘tan radicals’ en ‘tan poques hores’ amb temes transcendentals.

El preu de les dessalinitzadores

Sobre l’alternativa de les dessalinitzadores, el líder de CiU ha recordat que l’única que funciona a Catalunya la va fer el seu partit, tot i ha enumerat algun inconvenient d’aquesta mesura, com que s’ha de renovar tot el sistema de funcionament que quedi obsolet, a més que s’alimenten amb gas i petroli. I el preu per a aquestes energies repercutiria en el rebut dels ciutadans, ha alertat Mas.

Pel que fa a la solució del Roine i davant el perill de la contaminació per radioactivitat en aquest riu, el cap de l’oposició ha esgrimit l’argument que França és ‘un país civilitzat’, de manera que ‘costaria molt de creure’ que els francesos que beuen l’aigua del Roine se la beguin ‘contaminada per les centrals nuclears’. També ha recordat que a l’Ebre hi ha centrals, concloent que ‘el més probable és que en aquest sentit no hi hagi problemes ni a l’Ebre ni al Roine’.