Dimarts, 18 de Febrer de 2020 - Edició 572
La República

Mas: “La voluntat del poble està per sobre les lleis i la constitució”

Vilanova i la Geltrú (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha cridat les bases de CDC a preparar-se per a un procés molt dur, “molt complicat” i amb molts obstacles. Durant la inauguració de l’escola d’estiu convergent, Mas ha subratllat que CDC i CiU seran formacions claus a partir d’ara. Això sí, Mas ha advertit que, per plantejar aquest nou horitzó per a Catalunya, cal que hi hagi “grans possibilitats d’èxit”, i això requereix parlar de forma responsable i no simplement amb “discursos abrandats”. També ha aprofitat per replicar a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que la veu del poble i els seus vots també s’han de tenir en compte al marge de la Constitució.

Redacció
Redacció 14/09/2012

El president de Convergència Democràtica de Catalunya ha demanat als seus militants que es preparin “per fer front a tots els obstacles i a aquestes dificultats que hi seran i que no ens han d’espantar ni atabalar”.

A més, els ha animat a fer-ho “com el dia de la Diada” i sense perdre “l’estil del país”: “en un sentit positiu”, “sense insultar ningú”, “amb l’esperit obert” i “sense ofendre ningú”. Mas ha afegit que “és important aquesta manera de fer”, amb les mobilitzacions i les expressions, “perquè la gent digui que aquest poble és pacífic, democràtic i que val la pena per la qualitat de les seves actituds”.

Per a Mas és important no perdre el tarannà amb el que s’han dut a terme els últims esdeveniments “perquè ens provocaran contínuament, ens posaran pells de plàtan al camí, ens voldran fer relliscar, ens estiraran de la llengua…”.

Ho ha dit fent referència a les declaracions de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a qui l’ha replicat que “les lleis, el poble, la voluntat, la veu, la democràcia i els vots” tenen molta importància i s’han de tenir present.

L’eufòria dels militants assistents a la conferència inaugural de l’Escola d’Estiu de CDC a Vilanova i la Geltrú ha provocat contínues ovacions cap al seu líder que ha conclòs el discurs amb un to emotiu: “Una cosa molt important, i que tothom ha d’entendre i que va per sobre de les lleis, les constitucions, les normes i fins i tot els parlaments i per descomptat dels partits, el que no es pot fer és apagar la flama que escalfa el cor de les persones”.

“A Catalunya hi ha una flama encesa i el que no farem, sinó a l’inrevés, i espero que no faci ningú, és apagar la flama que escalfa el cor d’aquest país”, ha estat la última frase del president de CDC.

Relacionats