Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Mas: “la polèmica amb la policia espanyola hauria causat dimissions en cadena en un altre estat”

El president Mas ha subratllat aquest dimecres en una entrevista a Ràdio Estel que la polèmica entre els Mossos d'Esquadra i la policia espanyola hauria causat en un altre estat “autèntics estralls i hauria provocat dimissions en cadena”. “Però això a Espanya no passa, es poden fer les bestieses més grans inimaginables i la cosa acaba en res o fins i tot amb una acusació contra la víctima”, s'ha queixat. Hores després el ministre de l'Interior ha resposta a Mas reclamant la seva dimissió se l'Audiència espanyola arxiva de nou la causa.

Redacció
Redacció 20/05/2015

Segons recull l'ACN, Mas ha remarcat que no és que s'estigués jugant només amb la vida d'un agent dels Mossos d'Esquadra infiltrat, sinó que estava en joc la integritat física de tots. “Us imagineu que això hagués estat al revés? Que un mosso hagués posat en perill la integritat física d'un policia nacional i la desarticulació d'una cèl·lula terrorista? Què estaria passant en aquest moment?”, ha preguntat.
 
Ha lamentat que el resultat de tot plegat hagi estat, a més, un atac per part del govern espanyol dient que les institucions catalanes no estan preparades i que no són lleials. “És el món al revés, això és l'essència de l'estat espanyol”, ha conclòs.
 
Pressions del govern espanyol a sor Lucía

Pel que fa a la investigació del Vaticà sobre Sor Lucía Caram i Teresa Forcades, Mas ha defensat el seu dret a participar en política. Sobre la representant de Procés Constituent i el fet que pugui ser candidata a la Generalitat, ha indicat que “tothom té dret a presentar-se amb una llista i intentar conformar una candidatura”, perquè això “és una de les essències de la democràcia”. “Això no té res a veure amb ser monja o no”, ha indicat.
 
Al seu parer, si Forcades vol fer aquest pas és lliure de fer-ho, “i la gent ja la jutjarà no tant per si és monja o no, sinó per si les seves idees poden fer prosperar el país o no, o si són idees contrastades amb un mínim realisme o no”.
 
Sobre Sor Lucía Caram, ha reconegut que no li sorprendria que hi hagués pressions del govern espanyol tenint en compte que defensa el dret a decidir. Mas ha lloat la monja pel seu “coratge, claredat i valentia”, i ha reconegut que les seves posicions pel que fa al procés “molesten”. “I que algú deu moure algun fil, no sé si del govern espanyol, perquè no en tinc coneixement, però en algun estament a Madrid per intentar posar el dit a l'ull a Sor Lucía Caram, podem posar la mà al foc”, ha dit.