Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Mas: “Jo hi sóc mentre formi part de la solució. I me n’aniré quan formi part del problema”

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha ratificat la seva voluntat de seguir liderant el procés si guanya les eleccions del 27-S. “Si guanyo haig de continuar. Jo hi sóc mentre formi part de la solució i me n'aniré quan formi part del problema”, ha assegurat Mas en una entrevista aquest diumenge al diari 'La Vanguardia'. “A criteri d'alguns ja formo part del problema, però encara no sé si són majoria o no els que pensen així. Per això ho ha de referendar la gent a les urnes”, ha continuat el president de la Generalitat, que també s'ha mostrat certament contrariat per la victòria d'Ada Colau a la capital catalana. “Em preocupa el futur de Barcelona”, ha comentat el president de la Generalitat.

Redacció
Redacció 31/05/2015

“Estic preocupat per la capacitat que hi haurà en aquesta ciutat que té una gran embranzida i que ha aconseguit un prestigi excepcional”
Ha continuat Mas, que considera la ciutat “com la gran targeta de presentació de Catalunya al món”. “Estic preocupat per la capacitat que hi haurà de governar aquesta ciutat amb eficàcia, amb rigor i fins i tot amb sensibilitat”, ha reblat el president de la Generalitat, que ha recordat els estirabots que li ha dedicat la mateixa Ada Colau al seu partit i a la seva persona. “No només parla de la màfia, sinó que ens diu lladres. I jo em pregunto, quan a una persona li dius mafiós i lladre, deus haver de provar alguna cosa, perquè si no… és la santa Inquisició”, ha lamentat Mas. 

“Podem debilita el procés sobiranista”

Sobre Podem, el president de la Generalitat tampoc s'ha mossegat la llengua en l'entrevista a 'La Vanguardia' i ha assegurat que es tracta d'un partit “més reaccionari que progressista”. “Dit d'una altra manera, és molt més trencador el 9-N i el projecte sobiranista que no pas determinats discursos inflamats que estem sentint”, ha puntualitzat Mas. “Podem és un nou actor que, en la mesura en què sigui decisiu al Parlament de Catalunya, o canvia molt, o debilita el procés sobiranista, clarament. És així, ens agradi o no”, ha reflexionat en veu alta el president català, que ha tornat a negar que es repensi la data de les eleccions del 27-S.

“Demorar el 27-S podria ser pitjor”

“Hi ha molta gent que entén que demorar-les més podria ser pitjor”, ha sentenciat Mas, que ha insistit que la convocatòria “és el compliment d'un compromís”. “I és un compromís derivat de pactes, no d'un caprici meu”, ha afegit el president de la Generalitat. “El sentit d'aquestes eleccions avançades un cop més és poder fer la consulta que no ens han deixat fer de cap altra manera, d'una manera normalitzada”, ha explicat Mas, que ha defensat també la conveniència d'anticipar els comicis catalans a les eleccions espanyoles. “Un avantatge és que partim d'una posició clara des de Catalunya, i ja haurem definit quin és el nostre terreny de joc”, ha valorat. 

“Sabrem si hi ha o no una majoria sobiranista al Parlament, perquè això s'ha de veure. Jo no dona per fet que aquesta majoria hi serà, vull saber si hi és o no hi és”, ha constatat el president de la Generalitat, que ha finalitzat defensant la necessitat d'una candidatura àmplia de cara al 27-S. “La meva intenció és eixamplar l'espai amb aquell concepte que vaig desenvolupar de la Casa Gran del Catalanisme, que vol dir sumar i aplegar sensibilitats diferents”, ha enumerat Mas. “Evidentment s'ha de fer des d'una òptica d'aquella gent que com a mínim defensi el dret a decidir, no dic ja la sobirania plena. Hem de sumar el màxim de gent possible”, ha conclòs.