Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Mas i Duran s’intercanvien elogis a Madrid després d’admetre que la seva relació no ha estat sempre ‘fàcil’

El president de CiU, Artur Mas, i el secretari general de la Federació i president d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida han intercanviat elogis aquest dimarts a Madrid en l’acte de presentació de l’edició castellana del llibre ‘La màscara del rei Artur’ de Pilar Rahola, en una acte on tots dos han admès que la seva relació no ha estat sempre ‘fàcil’. Duran, que ha recordat que tots dos van pugnar per ser candidats a la presidència de la Generalitat, ha assegurat han ‘passat pàgina’ i que Mas és ‘el seu candidat’. El líder de CiU, per la seva banda, ha afirmat que seria ‘absurd’ no comptar amb el polític ‘més ben valorat al conjunt d’Espanya i a Catalunya’.

Redacció
Redacció 23/06/2010

Mas i Duran han presentat conjuntament el llibre de Pilar Rahola que desmunta mites i pretén desvelar com és en realitat el ja per tres vegades candidat de CiU a la Generalitat, Artur Mas. En aquest intent d’humanitzar la figura d’un polític que alguns veuen com un ‘nen de casa bona’ que actua com un ‘robot prepotent’, Rahola arrenca algunes confessions del líder de CiU, que revela les interioritats de la CDC postpujoliana, la difícil relació amb Duran i Lleida –inclosa la pugna per la successió- i el pacte sobre l’Estatut amb José Luis Rodríguez Zapatero, on aquest va prometre que a Catalunya governaria la llista més votada.

En la seva intervenció Josep Antoni Duran i Lleida ha admès que ha existit ‘una desavinença’ entre tots dos que té el seu punt àlgid en la cursa que van protagonitzar per ser candidats de CiU a la presidència de la Generalitat, però ha assegurat que ell ha ‘passat pàgina a aquesta història’ i que ‘avui Artur Mas és el candidat ideal a la presidència de la Generalitat’. ‘És cert que les meves topades amb ell han existit’, ha afirmat Duran, que ha admès que en moltes ocasions van ser ‘per culpa seva’, però ha apuntat que com més es coneix Mas més es fa evident ‘la seva enorme vessant humana i la seva excepcional capacitat de treball i lideratge’.

Seria ‘absurd’ no comptar amb Duran
Artur Mas, per la seva banda, ha admès que, com reflecteix el llibre, la seva relació amb Duran ‘no ha estat sempre fàcil’ però ha afirmat que seria ‘absurd per la seva part’ que no pretengués liderar el projecte de CiU ‘a l’uníson amb Josep Antoni Duran i Lleida perquè ‘reiteradament està apareixent com el polític més ben valorat al conjunt d’Espanya i a Catalunya’. ‘Seria neci per la meva part i un molt mal servei a la causa que defenso que no estiguéssim junts liderant aquest projecte que pretenc que serveixi que Catalunya vagi endavant i estigui millor representada i governada que en el moment actual’, ha sentenciat.

Segons Mas, més enllà de ‘l’evidència’ de les seves topades es pot dir que entre ell i Duran hi ha una aliança ‘més de fons del que pensen alguns’ que ‘no només es fa evident en el present’, sinó que ‘es demostrarà també en el futur’ entre d’altres coses ‘perquè estem defensant a l’uníson un projecte comú’ i ‘volem escriure pàgines brillants al servei de Catalunya i els seus ciutadans’.