Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Mas i Duran es troben dimecres a Madrid després d’un cap de setmana de tensions

El líder de CiU i president de CDC, Artur Mas, i el secretari general de CiU i president d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, es trobaran dimecres a Madrid en una reunió qualificada ‘d’informal’ per fonts de la Federació que ha de servir per llimar diferències després de la trobada que els líders d’Unió van mantenir divendres amb la cúpula del PSC. Mas i Duran seuran junts a la taula presidencial de l’esmorzar informatiu que l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ofereix a la capital espanyola a les nou del matí.

Redacció
Redacció 19/11/2008

Fonts de la Federació no especifiquen el lloc ni l’hora en què els dos líders de CiU seuran a abordar les relacions entre els dos partits. El que sembla clar és que parlaran de les divergències que s’han evidenciat aquest cap de setmana després de la reunió en què Duran i el líder del PSC, José Montilla, van acordar una resposta unitària a una possible sentència adversa del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’Estatut.

Mas va reiterar que la seva estratègia en cas que el TC retalli l’Estatut passa per convocar un nou referèndum a Catalunya o anticipar eleccions. Dissabte també va advertir Duran que no permetrà que CiU ‘supediti’ la seva resposta a les directrius del PSC. Duran, en canvi, va declinar donar explicacions a Mas sobre la trobada, i en declaracions públiques va apuntar que ‘no té l’obligació ni la necessitat d’informar a continuació, sense esperar el moment oportú per explicar-li el contingut de la reunió’.