Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Mas evita respondre les declaracions independentistes de Pujol assegurant que ‘no toca’

Jordi Pujol ha posat en entre l’espasa i la paret Artur Mas. Les declaracions realitzades el passat dimarts on assegurava que l’única via que li quedava a Catalunya abans de rendir-se era la independència, han situat al president de la Generalitat en la tessitura de l’equilibrista. Mas és conscient que respondre a l’expresident convergent trencaria l’estabilitat del seu executiu i amb aquesta idea ha anat rebutjant una per una totes les qüestions que se li han plantejat aquest divendres en relació a les declaracions del fundador de CDC. Mas ha assegurat que el context no era l’adequat, i ha deixat anar un ‘això no toca’ per treure’s de sobre les preguntes dels mitjans de comunicació, encara que ha afirmat que afrontarà la qüestió en altres circumstàncies. Els silencis de Mas es contraposen, no obstant, amb les declaracions de Francesc Homs i Oriol Pujol, que han assegurat que les idees que Jordi Pujol va plasmar en l’editorial del centre d’estudis que du el seu nom no disten de les tesis que defensa el president de la Generalitat.

Redacció
Redacció 28/01/2011

Artur Mas no s’ha posicionat sobre el gir independentista de Jordi Pujol, encara que ha assegurat que ho farà. El president de la Generalitat creu que aquest divendres, després de la reunió de govern, no era el lloc ni el context més indicat, però ha afirmat que no té cap inconvenient en respondre Pujol.

Les paraules de l’expresident de la Generalitat han estat ja contestades per altres membres de CiU com Josep Antoni Duran i Lleida, que va haver de sortir al pas de les afirmacions sobiranistes de Pujol assegurant que ja no és el punt de referència de CiU.