Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Mas, “entre al·lucinat i preocupat” amb la decisió de la CUP

Artur Mas s’ha mostrat contundent a l’hora de rebutjar la voluntat de la CUP de “deslliurar-se” de l’acord d’estabilitat a què està lligada amb Junts pel Sí. En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, l’expresident ha dit que se sent “entre al·lucinat i preocupat” quan la CUP amenaça de trencament i es queixa que “Catalunya està tenallada per un marc autonòmic”. Mas diu que aquest és el motiu pel qual s’està perseguint la plena sobirania, i avisa els anticapitalistes: “Si ens pensem que aconseguirem la independència fent quatre discursos i una manifestació, ens hem equivocat”. 

Redacció
Redacció 23/05/2016

Mas diu que totes les exigències de la CUP ja s'han dut a terme

El predecessor de Carles Puigdemont al capdavant de la Generalitat ha criticat amb força els arguments de la CUP, que parlen d’inacció del Govern: “El que no val és ara presentar les coses d’una manera apocalíptica com si no s’estigués fent res, és radicalment fals i ells ho saben”. A més, ha dit que les exigències de la formació antisistema d’incomplir el sostre de dèficit i incloure els impostos suspesos pel TC als pressupostos ja s’han dut a terme quan Andreu Mas-Colell liderava la conselleria d’Economia.

“No seria creïble que puguem fer un nou Estat si no podem aprovar nous pressupostos

Així, Artur Mas creu que al final els cupaires aprovaran els números, perquè trobaria “al·lucinant” que no ho fessin i perquè no serà creïble “que podem fer un nou estat si no podem aprovar uns nous pressupostos”. Tot i això, ha dit que si no ho fan, serà per estètica: “La CUP, si no vota els pressupostos, serà per no tenir ganes de mullar-se. Quin argument hi haurà per no tirar-los endavant si no és per quedar bé davant diversos col·lectius?”.

No desvela si serà el màxim dirigent de la nova formació 

D’altra banda, l’encara president de Convergència no ha aclarit si es presentarà a ser el màxim dirigent de la nova formació que està impulsant en el congrés fundacional del proper juliol. Ha afirmat que no ho té decidit, perquè vol “no perdre el capital polític acumulat” en el nou partit, però també admet el risc que no surtin nous valors si ell continua sent-ne la cara visible. En qualsevol cas, ha apostat per un lideratge bicèfal com al PNB, amb la persona que ocupi la màxima responsabilitat a les institucions fora del lideratge del partit.