Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Mas dona via lliure a Puigdemont

Redacció | El fins avui líder del PDeCAT, Artur Mas, ha anunciat la seva dimissió com a president del partit per “facilitar la implementació” del projecte exitós de JxCat. Precisament, tal com ha recordat l'expresident, aquest dimarts fa dos anys que va anunciar que deixava la presidència de la Generalitat. “Faig un altre pas al costat” ha bromejat Mas, que ha matisat que no s'aparta del tot de la política.

Redacció
Redacció 09/01/2018
El president Mas abandona la presidència del PDeCAT per deixar lloc a “nous lideratges” en aquesta nova etapa després de la fórmula d'èxit de JxCat en les eleccions del 21-D. En aquest sentit, ha argumentat que el PDeCAT necessita persones amb “menys limitacions” que ell per donar “continuïtat i projecció a aquest projecte que creix”.
 
Tanmateix, ha justificat la seva dimissió pel calendari judicial. Mas apunta que el Suprem confirmarà la sentència sobre el 9N, i amb això quedarà “inhabilitat per l'exercici de càrrecs públics”. També ha mencionat el front obert amb el Tribunal de Comptes i ha anunciat que està encausat per la investigació de l'1-O.
 
Amb tot, Mas conclou que no vol delimitar el projecte de JxCat i sentencia que no és una decisió “precipitada” sinó, meditada des de “fa temps”. De fet, explica que ja ho havia parlat abans de l'1-O amb el president Puigdemont.

Cas Palau
 

D'altra banda, Mas ha desvinculat la seva decisió de la sentència del cas Palau, que es coneixerà la setmana que ve. I ha recordat als periodistes en roda de premsa que “convergència ja va pagar el preu més alt”. “Va desaparèixer”, ha sentenciat.
 
Finalment, ha explicat que amb la seva decisió fa honor als principis que l'han guiat en la seva actuació política: “el país primer, després el partit i per últim, la persona”.