Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Mas diu que gairebé la meitat d’UDC ha votat independència

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha constatat aquest dilluns que gairebé la meitat d'UDC ha votat a favor de la independència i que això “ja és més del que es tenia fa 48 hores”. D'aquesta forma s'ha referit per primer cop Mas al 46,7% dels militants democratacristians que van votar en contra de la pregunta formulada per la cúpula del partit. Ara bé, Mas ha reconegut que l'altra meitat ha apostat per un procés que encara no s'ha definit. “Tenim gairebé la meitat d'UDC que ha dit que sí, i l'altra meitat que ha votat un procés que no ha acabat de definir amb exactitud. Tenim més del que teníem fa 48 hores”, ha apuntat en una conversa amb Iñaki Gabilondo al teatre Barts.

Redacció
Redacció 15/06/2015

Mas: “Si no quedo primer el 27-S, plego

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat aquest dilluns que plegarà si no aconsegueix ser la primera força el 27-S. “Si jo lidero aquest procés, em presento a les eleccions i a mi la gent em diu a les urnes 'gràcies, però no li toca a vostè', jo faré com els britànics que no van aconseguir guanyar: donar per bo el resultat encara que no els agradi, és la decisió de la gent, i donar pas a altres persones que estiguin millor preparades”, ha indicat en un diàleg amb Iñaki Gabilondo al teatre Barts. Mas també ha reconegut que el va “divertir una mica” que l'Estat intentés silenciar la xiulada de la final de la Copa del Rei i l'acabés convertint en “monumental”.

També ha destacat que Unió s'ha definit a través del vot dels seus militants, i això “altres partits no ho han fet”. UDC no està al complet “en aquest moment” a favor de la independència, ha dit, però una part sí que ho està.