Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Mas demana que el País Valencià i Catalunya cooperin i es deixin de ‘divisions absurdes’

|

- Publicitat -

Mas s’ha reunit prèviament amb directius de la fàbrica de vehicles Ford a Almussafes (Ribera Baixa), acompanyat pel secretari general del Bloc, Enric Morera, i el secretari executiu d’Estudis i Programes de Convergència, Francesc Homs. En aquesta visita també l’ha acompanyat l’alcalde d’Almussafes, el també nacionalista Albert Girona.

Artur Mas ha seguit afirmant que ‘la Ford demana una infraestructura ferroviària que li permeti exportar a Europa no només amb camions o vaixells, i això és el que necessiten moltes indústries de València i de Catalunya’. Mas ha afegit que ‘segur que el govern valencià ho vol i el català també, però cadascú pel seu compte, i en aquest tema la suma d’esforços seria fonamental, per reclamar i exigir que es faci el corredor ferroviari del Mediterrani’. ‘Ara a Espanya’, ha denunciat, ‘l’alta velocitat portarà corredors per tot arreu, i el del Mediterrani serà l’últim que es farà i no té sentit’.

Publicitat

Mas ha subratllat que la crisi ‘és una oportunitat per a que el País Valencià i Catalunya encarin projectes comuns ja que tenen una estructura empresarial molt similar, són territoris amb una empresa exportadora molt oberta cap al món, amb pes industrial i activitat turística, i situats al mateix context del món, a la Mediterrània’.

Mas ha recordat que a les eleccions europees el Bloc Nacionalista i CiU es presenten junts, i que el candidat, Ramon Tremosa és un economista que coneix la realitat empresarial de Catalunya i el País Valencià i és un expert en infraestructures. El líder nacionalista català ha recalcat que ‘un dels punts principals del seu programa serà la necessitat d’una connexió ferroviària per a que els ports de València, Sagunt, Tarragona i Barcelona tinguin un pes a Europa.

El president de CiU ha explicat també que ‘dos territoris com València i Catalunya que no estiguin ben relligats des del punt de vista de les comunicacions queden en inferioritat de condicions respecte a d’altres que sí ho estan’. Mas ha insistit en què cal posar l’accent en la comunicació, les infraestructures i la logística ja que Catalunya i el País Valencià, sumats, reuneixen el 40% de les exportacions de tot l’Estat espanyol.

Pel que fa al nomenament de Francisco Caamaño com a nou ministre de Justícia, Mas ha explicat que va ser la persona amb què es van seure a negociar l’Estatut i ha explicat que, tot i que s’hi pot parlar, ‘ha remat a favor del PSOE, quan el PSOE no ha complert amb Catalunya’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut