Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Mas demana a Montilla un pacte d’infraestructures més “concret” i “avaluable” si vol consens

El president de CiU, Artur Mas, ha respost per carta al president de la Generalitat l’esborrany de les bases del Pacte Nacional d’Infraestructures que el Govern va lliurar als grups parlamentaris aquesta setmana. Mas ha instat Montilla a ‘canviar l’esquema de l’esborrany’ per tal de ‘facilitar la construcció del consens’. El líder de CiU ha assegurat que ‘l’estructura del document fa molt difícil l’assoliment de cap acord raonable’, ja que considera que és ‘excessivament genèric, sense concreció temporal, ni possibilitat efectiva de ser avaluat’. De fet, Mas ho titlla d’un ‘conjunt de bones intencions’ i diu que ‘després de quatre anys d’expectatives no sembla el millor resultat’. Mas ha recordat que ‘un pacte d’aquesta naturalesa ha de ser estable i perdurable en el temps, amb un nivell real de concreció’.

Redacció 01/02/2008

Els cinc eixos proposats per la federació nacionalista són una auditoria sobre la situació actual de tramitació dels projectes i les necessitats en els diferents àmbits, com ara la mobilitat, l’energia i el medi ambient; la relació de les actuacions proposades; una memòria econòmica del pacte; un calendari d’execució de les mesures i mecanismes de control i seguiment del pacte.

Mas tanca la missiva ratificant ‘la necessitat d’assolir un consens necessari perquè Catalunya disposi de totes les eines adreçades a millorar la seva competitivitat econòmica i reforçar el seu equilibri territorial’.