Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Mas defensa “la seriositat i responsabilitat” de CiU davant “la comèdia permanent” d’ERC i PSC

El president de CiU, Artur Mas, ha defensat aquest diumenge ‘la seriositat i responsabilitat’ de CiU davant el que ell considera ‘la comèdia permanent’ d’ERC i PSC. Mas, que ha assistit a l’aplec de CDC de les comarques gironines que s’ha celebrat a l’envelat de Bonmatí, ha posat com a exemples del ‘xou, el teatre i la comèdia’ les declaracions de Carod-Rovira titllant els seus rivals Puigcercós i Ridao de ‘partit de calçotada’ i l’afirmació del socialista Miquel Iceta de renunciar a tenir grup propi a Madrid en el mateix acte en què Montilla anunciava ‘que el PSC és la nova centralitat catalanista d’aquest país’.

Redacció
Redacció 19/05/2008

‘Toma del frasco Carrasco. Com volen ser la veu i la centralitat catalanista del país si a Madrid estaran confosos dintre un partit d’àmbit espanyol com és el PSOE?’, s’ha preguntat en veu alta el secretari general de CDC, que seguidament ha carregat contra els republicans. ‘Com volen que un partit que dóna aquesta imatge pública de divisió sigui després una garantia perquè aquest país vagi endavant i el Govern doni la confiança que ha de tenir?’, ha continuat Mas, que ha afirmat que totes aquestes incongruències en els partits rivals han de servir com a reflexió de portes endins.

‘Davant aquesta comèdia permanent hi ha d’haver algú en aquest país que doni garanties de seriositat i responsabilitat que, a més, han d’anar acompanyades de l’ambició nacional que necessita Catalunya’, ha assenyalat el president de CiU. ‘Aquesta seriositat, coherència i ganes de fer bé les coses és un repte que nosaltres tenim i que no hem de deixar perdre’, ha puntualitzat Mas. ‘I la gent d’aquest país, n’estic segur, encara està esperant un partit que doni aquesta imatge, aquestes ganes de fer les coes ben fetes i que als catalans se’ns torni a respectar fora de les nostres fronteres’, ha comentat el líder nacionalista.

‘Un respecte, un prestigi i una credibilitat que aquesta gent que ens governa s’ha encarregat d’enfonsar i de retallar en els darrers temps’, ha lamentat. Segons Mas, Convergència és l’única força política capaç de fer ressorgir el país del ‘forat’ en què es troba. ‘CiU representa dintre Catalunya un projecte, una forma d’entendre el país i un sentiment que, afortunadament, encara hi ha gent que s’hi identifica’, ha ressaltat el secretari general de CDC. És per això, que Mas ha reclamat que després del congrés del prop mes de juliol en surti una CDC ‘forta, sòlida i cohesionada’.

‘Durant el congrés es pot i s’ha de debatre i discutir-ho tot però, atenció, a partir del 13 de juliol, quan s’acabi el congrés, Convergència s’ha de presentar davant de la societat catalana com una sola pinya perquè això és el que espera la gent de nosaltres’, ha confirmat el president de CiU, que també ha tingut un moment per a l’autocrítica. ‘També s’ha de reconèixer que tampoc hem fet una feina del tot bona en aquests quatre anys. Si l’haguéssim fet millor en aquests moments a Catalunya no hi hauria el malson del tripartit’, ha ironitzat davant el miler d’assistents a l’aplec.

Mas també s’ha referit al futur i, tot i desconèixer la data de les properes eleccions al Parlament, ha avisat que la militància de Convergència ha d’estar atenta ‘perquè tal com van les coses pot passar de tot’. ‘Ara, els que hi ha a la Generalitat hi estan molt aferrats i això de canviar la llei electoral no ho veig gaire clar ja que l’actual serveix perquè els que perden acabin guanyant’, ha criticat en veu alta. ‘Els hem de vèncer d’una altra manera’, ha afegit. ‘Nosaltres hem d’estar a punt per reaccionar i quan hi hagi aquestes eleccions fer aquest autèntic cop de geni del poble de Catalunya’, ha demanat el secretari general de CDC.

‘Diem d’una vegada que n’estem cansats que al nostre país hi hagi una colla de galifardeus i aprofitats que només l’estan fent que debilitar’, ha finalitzat Mas.