Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Mas creu que Maragall “s’ha cansat dels socialistes” i del projecte d’estat que comparteixen Bono i Montilla

El president de CiU i secretari general de CDC, Artur Mas, ha assegurat aquest diumenge que Pasqual Maragall ‘s’ha cansat dels socialistes, perquè és un partit absolutament controlat per un aparell i molt tancat en si mateix’ i del projecte d’estat que comparteixen Bono i Montilla. D’altra banda, el president de CiU ha exigit que ‘les obres del TGV acabin bé i sense causar més molèsties als usuaris’ encara que ‘se sumin alguns mesos als quinze anys de retard que portem.

Redacció
Redacció 22/10/2007

Artur Mas ha volgut posar l’accent en les afirmacions que va fer l’expresident de la Generalitat en el sentit que José Montilla va votar a favor de José Bono i no de Rodríguez Zapatero en l’últim congrés del PSOE. ‘Imagineu quin concepte deuen tenir José Montilla i l’aparell del PSC d’Espanya i de les seves relacions amb Catalunya si la seva aposta política és la de José Bono’, ha comentat Mas, qui també ha recordat com el PSC ha maltractat Maragall: ‘Recordeu que el van anar a buscar Roma i un cop aconseguit el poder el van despatxar de mala manera; i és que malgrat ser adversaris durant més de 20 anys, no es pot negar la pura realitat que el PSC és un partit molt hermètic que no l’ha tractat bé’.

D’altra banda, el dirigent de CiU també ha parlat de la possibilitat que s’hagi de suprimir parcialment el servei de Rodalies per poder enllestir les obres del TGV en la data promesa per Zapatero. Per Mas, ‘el tema de Rodalies és una autèntica vergonya amb majúscules perquè pitjor no ho poden fer; i no pot ser que desenes de milers de persones ho hagin de passar malament cada dia per anar a casa o a la feina perquè el més important és la data de la inauguració que va fixar en Zapatero’.

Mas ha afirmat que ‘després de quinze anys d’espera del TGV ara cal acabar bé la feina sense causar més molèsties i sense jugar amb el benestar i el dia a dia de la gent’. Mas ha assegurat que li fa ‘mal al cor’ veure com ‘després del què nosaltres vam lluitar per desbloquejar el tema del TGV amb el Govern del PP perquè els socialistes el tenien al calaix, ara la gestió s’ha fet tant malament, amb incidències diàries i perjudicant a milers i milers de persones’. Mas ha conclòs que ‘desgraciadament ara ja no ve d’unes setmanes o d’un mes i el que demano formalment és que la cinta que s’havia de tallar el dia 21 de desembre no acabi perjudicant greument a totes aquelles persones que s’han de moure amb tren’.

Finalment, el secretari general de CDC ha fet una reflexió al voltant de la crisi interna que viu el Tribunal Consititucional. Mas s’ha preguntat si ‘aquests que es fan la punyeta els uns als altres són els que ens han de jutjar i han de dir si Catalunya té el grau d’autogovern que ha aprovat en referèndum?”. Pel líder convergent ‘facin la sentència que facin no tindran cap valor moral’ i ha afegit que ‘el PP i el PSOE estan mediatitzant i instrumentalitzant a parts iguals el Tribunal Constitucional perquè la sentència sigui del seu gust’. Finalment, Artur Mas ha aprofitat l’ocasió per donar una recepta contundent: ‘El Tribunal Constitucional s’hauria de renovar tot de dalt a baix, des del primer fins a l’últim’.

Artur Mas ha fet aquestes declaracions en el marc de l’acollida de nous militants de CDC que s’ha celebrat aquest matí a la seu nacional del partit.