Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Mas convida Rajoy a comptar vots el 27-S

(ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha instat el PP i indirectament Mariano Rajoy a comptar vots el 27-S en lloc d'”impressions”. En resposta a Alícia Sánchez-Camacho, que li ha demanat que recondueixi la relació amb l'Estat, Mas s'ha referit a l'última enquesta del CEO i a les declaracions de Rajoy, que va augurar que les coses estarien més “serenes” l'any que ve a Catalunya. El president també ha aprofitat per reivindicar davant d'ERC que el seu Govern “se l'està jugant” pel procés. “No hi ha gaires governs que se l'hagin jugant tant”, ha dit responent a Marta Rovira, que li ha demanat que refermi el seu compromís amb la transició nacional i la construcció de les estructures d'estat.

Redacció
Redacció 18/03/2015

Camacho no pot amb Mas

Durant la sessió de control, Sánchez-Camacho ha constatat una “davallada” del procés independentista i ha demanat a Mas que recondueixi el seu full de ruta i es dediqui a la recuperació econòmica, a la baixada d'impostos i a la creació d'ocupació. La popular li ha reclamat que recondueixi la relació amb el govern d'Espanya i parli d'un nou model finançament. “Ha arribat massa lluny en aquest carreró sense sortida. En les properes eleccions li donen 30 diputats. Creu que ha fet el millor negoci de la seva vida? Dependrà d'ERC i de la CUP. Pensi's-ho millor”, ha etzibat.
 
“Es pensa que dependre de vostès és gaire millor?”, ha replicat Mas a Sánchez-Camacho, que ha demanat deixar les valoracions i les tertúlies per a després de les eleccions. “Després comptarem vots, no comptarem impressions”, ha dit al·ludint a les declaracions de Rajoy augurant que les coses estaran “més serenes” l'any que ve a Catalunya. De moment, ha continuat el president català, la majoria que hi ha al Parlament està a favor del procés, i és “aclaparadora”, el que legitima el Govern a continuar endavant.
 
En tot cas, Mas ha subratllat que els primers comicis seran aquest diumenge a Andalusia, i ha ironitzat amb el resultat que pugui treure el PP. “A veure el gran èxit de les polítiques del PP. Veurem si ho fan molt bé”, ha dit.
 

També ha volgut recordar a la líder del PPC que l'estiu passat va plantejar a Rajoy fins a 23 punts que no tenien res a veure amb la consulta i només s'ha resolt un. Pel que fa al finançament, ha remarcat que ja hauria d'estar en marxa un nou model des de gener del 2014.
 
El procés continua 

D'altra banda, la portaveu d'ERC al Parlament, Marta Rovira, ha demanat a Mas si creu que el procés continua endavant, com pensen els republicans, “malgrat interessos variats d'origen incert o una certa gastronomia demoscòpica que intenta obstaculitzar el que es va dir el 9-N, que hi ha una majoria a favor de la independència”. La prova d'això és el 27-S, ha remarcat, els experts que proposa ERC per col·laborar amb el Govern i el preacord sobre el full de ruta. “Oi que el procés continua?”, ha preguntat Rovira a Mas, que ha respost taxativament: “Oi que no en té cap dubte?”.
 
El president de la Generalitat ha reivindicat la feina del Govern des de principis de legislatura per tirar endavant amb el procés, treballant “intensament” de de fa més de dos anys, i fins i tot avançant de nou eleccions perquè els ciutadans es puguin pronunciar sobre el seu futur. “No hi ha gaires governs que se l'hagin jugat tant, i aquest govern se l'està jugant”, ha defensat.