Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Mas-Colell: “Els analistes internacionals saben que Catalunya té dificultats perquè Madrid vol que en tingui”

L’exconseller d’Economia,Andreu Mas-Colell, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, ha explicat que el govern de Catalunya és de resistència i té “pocs instruments enfrontat amb un altre govern –el de Madrid-, que en té molts”, i que per resistir el Govern s’ha recolzat amb la gent. En aquest senit, ha afirmat que en liquiditat, “som presoners del govern de Madrid i ells també ho són nostres: la garanteixen o suspenen l'autonomia”, i ha conclós que els analistes internacionals entenen la situació: Catalunya té dificultats perquè Madrid vol que en tingui”. 

Redacció
Redacció 15/03/2016

Mas-Colell també ha parlat de la hisenda pròpia i s’ha mostrat convençut que quan el Govern demani als contribuents de pagar els impostos a Catalunya hi haurà garanties plenes. Per altra banda ha recordat que  “Si Catalunya hagués tingut hisenda pròpia també hauríem evitat el col·lapse bancari amb els diners dels contribuents”.

Sobre el procés català, l’exconseller considera que “ens hauríem de treure de sobre un factor distorsionador, el compte enrere dels 18 mesos” i ha assegurat que a mesura que avanci la legislatura aquest factor distorsionador anirà en augment.