Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Mas celebra que el PSC se sumi a una resposta conjunta en cas de retallada de l’Estatut

|

- Publicitat -

Mas ha recordat que fa un any ja va defensar una reacció conjunta davant una previsible sentència adversa del Tribunal Constitucional en relació amb l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, i ha celebrat en aquest sentit que ‘ara’ s’hi sumi també el PSC, partit que fins el moment es negava a parlar sobre aquesta qüestió, segons el líder de CiU. Una estratègia conjunta dels partits catalans que ha de complir, però, una sèrie de condicions, entre les quals Mas ha destacat per sobre de tot, que tots els partits que s’hi sumin han de tenir ‘les mans lliures a Madrid’. Una condició que, segons Mas, el PSC no compleix, ja que ‘està lligat de peus i mans al PSOE, com gairebé sempre’, ha assegurat.

En relació amb les declaracions fetes aquest mateix dissabte pel líder del PSC i president del Govern, José Montilla, en què acusava CiU de fer ‘política espectacle’ i de construir ‘una Casa Gran on no hi vol viure ningú’, ‘sense rumb ni patró’, Mas ha evitat ‘caure en provocacions’. Segons el líder de la federació nacionalista, unes declaracions de Montilla que denoten ‘nervis’, potser ocasionats pel temor que li provoca al líder de l’executiu que a CiU li puguin anar ‘massa bé’ les coses des del punt de vista electoral i que el Govern, en canvi, no doni ‘la talla’ respecte ‘el que cal en aquests moments a Catalunya’. Davant aquestes ‘provocacions’, ‘insults’ i ‘sortides de to’, Mas ha apostat per ‘feina seriosa’, ja que segons ha dit, ‘el país té problemes molt importants’.

Publicitat

Mas ha participat aquest dissabte en la festa anual de suport als infants i joves amb problemes de cor que s’ha celebrat al parc d’atraccions del Tibidabo.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut