Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Mas assegura que Montilla “no fa por a Madrid” perquè “no s’atreveix” a votar la dimissió d’Álvarez

El president de CiU, Artur Mas, ha tornat aquest divendres a criticar la visita del president de la Generalitat a Madrid al afirmar que les paraules de José Montilla ‘no fan por a ningú de Madrid’, perquè saben que tot plegat ‘és una mica de faramalla’ ja que ‘a nivell d’accions concretes’ el PSC ‘no s’atreveix’ a votar la dimissió de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez. Mas ha emplaçat al líder socialista a traduir el seus discurs ‘d’amenaça’ a Madrid amb ‘una ocasió d’or’ que és ‘sumar-se a la resta de partits catalans sense excepció’ i demanar el cessament de la ministra Álvarez al Parlament.

Redacció 11/11/2007

Segons Mas, ‘només d’aquesta manera es veuria si realment vol tenir aquesta actitud ferma en defensa dels interessos de Catalunya’ en una qüestió com la del ‘mal servei’ a Rodalies de Renfe que ha causat ‘incomoditat a milers i milers de ciutadans de Catalunya’.

El líder convergent ha recordat que CiU ‘ja anava advertint fa molts mesos de la sensació d’emprenyament, cabreig, malestar i confusió de molts catalans’. Una frase que ha utilitzat per criticar que quan CiU feia aquestes declaracions Montilla els tractava de ‘pessimistes’ i deia que ‘confonien el país amb el partit’. ‘I ara resulta que el diagnòstic és el mateix’, ha sentenciat.

Per altra banda, Mas també ha fet referència a la conferència prevista al Palau de Congressos de Catalunya el proper 20 de novembre per detallar el seu propòsit de refundar el catalanisme. El president de CiU ha explicat que ‘ja n’està escrivint el contingut’ i ha explicat que el seu propòsit principal pel pròxim dia 20 és ‘crear consciència en el país i entre gent diversa que hem de fer alguna cosa des de l’òptica catalanista ja que Catalunya no està en una bona situació, no està passant un bon moment’ i que la solució ‘no pot venir del centralisme estatal, ni de l’espanyolisme ni de les idees clàssiques’.