Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Mas: “Al País Basc no necessiten ni el FLA ni el flu ni el fli”

El president Mas ha desmentit categòricament les opcions que Catalunya caigui en situació de “corralito” amb la independència, tal i com burxava Albert Rivera. “No existeix ni una sola possibilitat, ni avui ni d’aquí a 18 mesos”.

Redacció
Redacció 08/07/2015

El “corralito català”

Albert Rivera s’ha agafat a un informe del CATN, que especulava amb la possibilitat remota d’un corralito financer. El president de la Generalitat ha desmentit aquest extrem. Mas ha dit que la situació econòmica de Catalunya no és la mateixa de Grècia, com tampoc ho era la d’Irlanda, Portugal o Espanya quan van ser rescatades.

Artur Mas ha respost al líder de Ciudadanos que “Catalunya seria el país menys endeutat de la Unió Europea”, ja que és un país “solvent”. Sobre la recaptació d’impostos, el president ha reconegut que és evident que “no arribem a final de mes” perquè qui recapta els diners és qui té els diner, i aquest és l’Estat espanyol. És per això que al País Basc, com recapten tots els impostos, “no necesiten ni el FLA, ni el flu ni el fli”.

El PSC es fa trampes al solitari, però no ens enredarà

Els arguments del PSC ja no colen. Avui, Miquel Iceta ha demanat al president si a 81 dies del 27 de setembre sabia si es tornaria a presentar. Mas ha respost que no pensa contestar aquesta pregunta a ell i en seu parlamentària. Iceta ha tornat a treure la reforma constitucional que proposen i, aquí, Mas l’ha posat a ratlla. “Les eleccions anticipades es fan per donar un caràcter plebiscitari a la votació”. “El PSOE no és aliat amb el dret a decidir, ells diuen obertament que no és possible decidir sobre aquesta qüestió, i vostès han tret la petició de dret a decidir del seu programa per satisfer aquesta necessitat del PSOE, no es facin trampes al solitari”. “Ara ja no reclamen el dret a decidir ni de manera pactada, han canviat de posició”.
 

Relacionats