Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Mas aixafa la festa unionista per les paraules d’Obama

Avui tot eren victòries a les files unionistes per les breus paraules d’Obama sobre el seu desig d’una espanya forta i unificada, però el president Mas els ha aixafat la festa. Mentre el candidat del PP celebrava el suposat suport del president dels EUA a la unitat d'Espanya i demanava als independentistes que es donin per al·ludits, Mas ha respost que ell no es dóna per al·ludit perquè “Espanya pot estar unificada amb Catalunya o sense” i ha considerat “lògic” que Obama desitgi la fortalesa de l'estat espanyol i més quan és una “democràcia que algunes vegades es qualifica de justeta”.

Redacció
Redacció 16/09/2015

“A mi el que m'estranya es que Rajoy vagi a parar de Catalunya amb Merkel, amb Obama i no amb les institucions catalanes”, ha dit el president en un acte de Junts pel Sí ha sobre pensions a Badalona.

Albiol, il·lús donava la partida per acabada

Segons Albiol “No es pot ser més contundent. Només falta que el mateix Obama agafi un avió per venir a agafar a Mas per la solapa i dir-li-ho a l'orella, o que sigui el Papa el que li ho digui perquè ho entengui” ha dir en una roda de premsa a l’ACN. I és que Albiol espera que amb aquestes paraules del president nord-americà els sobiranistes es donin per al·ludits i el president de la Generalitat “baixí el suflé i corregeixi la seva postura, obrint alguna porta perquè entri l'aire i es pugui veure la llum”. Albiol, a més, espera que les declaracions d'Obama ajudin a convèncer indecisos. “

Les pressions diplomàtiques no tenen res a veure amb les  paraules d’Obama, diu Albiol

Per últim, Albiol creu que les paraules del president dels EUA són fruit de les seves pròpies reflexions, i que en cap moment han estat producte de pressions diplomàtiques espanyoles. “Obama té suficient pes, influència i poder per prendre les decisions oportunes sobre Espanya”, ha conclòs.

Relacionats