Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Mas accelera el camí cap a la independència i deixa anar el “pes mort” de Duran

La sortida del govern dels consellers d'Unió ocupa totes les portades d'aquest dijous. Els diaris unionistes no han entès la jugada de Mas, tan sols cal veure les seves portades: 'El Periódico': “Convergència o Unió”. 'El País': “Unió se va del gobierno de Mas por discrepar del independentismo”. 'La Vanguardia': “La ruptura de CiU deixa fora del Govern els consellers d'Unió”. 'El Mundo': “El soberanismo de Mas obliga a Unió a romper la federación”. 'ABC': “El nacionalismo moderado abandona a Mas en su delirio independentista”. I 'La Razón': “Mas y Durán rompen CiU 37 años después a través de emisarios”. Per contra els dos diaris d’obediència catalana ho tenen molt més clar: 'El Punt Avui': “Se'n van”. 'Ara': “Duran força Unió a trencar amb Mas”.

Redacció
Redacció 18/06/2015

Mas dirigeix personalment l’estratègia i enfila amb claredat el camí cap a la independència i el 27S

Duran no ha entès la situació i ha preferit sacrificar el seu partit per intentar salvar-se, en unes hores CDC anunciarà el trencament de la coalició i facilitarà amb obertura de portes les incorporacions dels sectors independentistes, fins i tot podem assistir al nomenament de dirigents independentistes d’UDC com a consellers.

UDC, un partit en liquidació per una nefasta gestió econòmica, 20 milions de deutes

5.000 euros per militant, el deute que hauria d’assumir Unió en cas de trencament

El llegat de Duran pot ser el de deixar el partit en fallida de 20 milions d'euros si es confirma que avui CiU es desintegra. La política catalana s’aguanta la respiració avui a l’espera de veure si finalment es consuma el trencament de Convergència i Unió. Són molts els interrogants que planen sobre les conseqüència de la ruptura, però un dels que destaca més és el deute: UDC deu 16,2 milions d’euros i la federació en deu 12,7 més, segons les dades més recents del Tribunal de Comptes, corresponents al 2011.