Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Marta Pessarrodona i Narcís Garolera publiquen una biografia de Jacint Verdaguer

L'editorial Quaderns Crema publica Jacint Verdaguer. Una biografia escrita a quatre mans per l'escriptora Marta Pessarrodona i el catedràtic Narcís Garolera.   La figura de Jacint Verdaguer, pare de la […]

Redacció
Redacció 16/04/2016

L'editorial Quaderns Crema publica Jacint Verdaguer. Una biografia escrita a quatre mans per l'escriptora Marta Pessarrodona i el catedràtic Narcís Garolera.

 

La figura de Jacint Verdaguer, pare de la modernitat literària catalana, ha estat sempre polièdrica. Home d’Església, prosista (el més valuós del segle XIX, segons Josep Pla) i renovador de la poesia catalana, a la qual va incorporar l’ideari i l’estètica del romanticisme i el simbolisme, va contribuir, des de la seva joventut, a la creació d’una imatge pública de gran impacte popular. Els autors de la present biografia ens acosten (amb passió i compassió) a l’home que hi havia darrere del mite, i ens mostren les particularitats de la societat del seu temps, amb el desig que, en tancar el llibre, el lector hagi conegut un Verdaguer de carn i ossos. Acompanyada d’un annex documental amb textos inèdits, aquesta biografia pot interessar tant a l’especialista com a qui s’atansa per primera vegada a un dels personatges fonamentals de les lletres catalanes.

 

Indiquens els autors al pròleg que “el propòsit que ha guiat l'elaboració d'aquest llibre ha estat la redacció d'una biografia de Verdaguer en el sentit anglosaxó del terme, pensada per al lector no especialista en la vida i obra de l'autor de Canigó”. Així el text no té notes a peu de pàgina tot i que es completa amb uns apèndixs informatius i un annex documental (amb escrits inèdits complementaris) adreçats als estudiosos i al lector que vulgui aprofundir en el coneixement de Verdaguer.