Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Marina Pibernat, candidata d’ICV-EUiA a Girona s’aparta de la llista però manté els seus insults “catalanòfobs”

Girona (ACN).- El grup municipal d'ICV-EUiA a Girona ha comunicat que la número quatre de la llista electoral a la ciutat, Marina Pibernat, ha decidit “apartar-se voluntàriament” de la candidatura després de la polèmica que s'ha generat al voltant d'unes piulades seves al Twitter en les quals titllava CiU de “dreta catalufa”. “Nada más bonito que ver en #BTVe15 a la derechona catalufa rajando de Ada Colau. Estáis cagaos, escoria”, va escriure aquest divendres a la nit comentant el debat que la cadena BTV va fer amb els candidats a l'alcaldia de Barcelona. Malgrat el comunicat, la candidata encara no ha renunciat oficialment i no tant sols això sinó que manté les seves piulades, no rectifica i segueix la línia de Pablo Iglesias i Ada Colau de crispar la campanya. En aquest vídeo podeu visualitzar el perfil de Marina Pibernat, defensora de les dones a portar vel.

Redacció
Redacció 09/05/2015

Crispar la campanya, insultar la casta “independentista” la línia seguida pels líders de Podemos i Barcelona en Comú

Els fets es remunten a divendres al vespre, quan es feia el primer debat electoral dels candidats a l'alcaldia de Barcelona que va retransmetre BTV. Enmig del debat, la candidata que ocupa el número 4 a la llista d'ICV-EUiA a Girona va aquest comentari al Twitter: “Nada más bonito que ver en #BTVe15 a la derechona catalufa rajando de Ada Colau. Estáis cagaos, escòria.”. Al cap de pocs minuts, Pibernat va continuar criticant CiU – encapçalada en aquest cas per Xavier Trias- tot piulant “@ciu ha de ser destruida. #BTVe15”.

La candidata Marina Pibernat no ha demanant disculpes i ha insistit en els seus plantejaments

Ràpidament, la xarxa social va començar a bullir amb tota mena de crítiques a les paraules de Pibernat. Davant l'allau de comentaris, la número quatre de la llista electoral a Girona va contestar, en castellà, que els “independentistes que s'ofenguessin amb la paraula 'catalufo' i diguessin que era racista” demostraven que eren blancs perquè no sabien de què estaven parlant. “Voy a preparar una infusión a mis apellidos, que lloran porque no soy indepe”, va contestar a les crítiques que rebia per les seves piulades. A més, va assegurar que posaria a la seva biografia que era una catalana no independentista perquè “no soy un fake”.

Silenci davant la casta espanyola, i violentar la societat catalana independentista, una manera diferent de fer política

En les piulades posteriors, Marina Pibernat va explicar que els seus comentaris no anaven dirigits o en contra del nacionalisme català i que tampoc tenien res a veure amb el procés independentista sinó que era una crítica a tota la població catalana. La polèmica però, no es va aturar aquí, i ha seguit fins aquest dissabte al matí. A primera hora ha dit :”Buenos días, queridos y queridas castellanufas”. I, un cop ja ha anunciat la seva retirada de la candidatura, ha afegit que “el nacionalisme és fastigós, sobretot el del lloc on has nascut i t'han criat”.

ICV-EUiA publica un comunicat, però no condemna les piulades catalanòfiles

Pels volts de tres quarts de cinc de la tarda, el grup municipal d'ICV-EUiA a Girona ha emès un comunicat on expressaven que Pibernat havia decidit apartar-se voluntàriament de la candidatura i que els termes utilitzats en les seves piulades no representaven la coalició. “ICV-EUiA reitera el seu compromís amb el dret a decidir dels catalans i les catalanes i recorda que sempre ha defensat el respecte i la tolerància”, han explicat en l'últim punt del comunicat. En aquest sentit, des de la formació no han volgut fer cap mena de declaració més i s'han remès al comunicat.