Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Marina d’Or s’estavella davant l’aturada de les vendes d’habitatges

Marina D’Or, un dels grans exponents del boom immobiliari, amb un conjunt incalculable d’irregularitats incloses, ha aconseguit dur al País Valencià a liderar l’estoc d’habitatges sense vendre, segons una estimació feta pública per Julio Rodríguez, expresident del Banc Hipotecari, durant la jornada sobre Perspectives del Mercat de l’Habitatge a Espanya organitzada per l’Associació de Periodistes d’Informació Econòmica (APIE) en col·laboració amb la Fundació Rafael del Pino.

Julio Rodríguez va indicar que aquest any s’acabaran 700.000 nous habitatges pels projectes ja compromesos, una xifra similar a l’estoc d’habitatges sense vendre.

Redacció
Redacció 13/10/2008

L’ex gerent de la Universitat d’Alcalà i actual assessor del Governador del Banc d’Espanya, Miguel Ángel Fernéndez Ordóñez (MAFO) va destacar a més una altra estimació inquietant: la d’habitatges que no es construiran, que es quedaran a mig fer com a conseqüència de la crisi en curs.

La monstruosa quantitat d’habitatges construïts a l’Estat espanyol durant els anys del boom -una sobreoferta que no va venir acompanyada d’una baixada de preus, sinó tot al contrari- és un dels grans problemes que l’Estat espanyol no comparteix amb altres països on la bombolla hipotecària ha esclatat amb virulència, com EEUU. Segons va desvetllar recentment el professor d’Economia José García Montalvo, ‘l’estoc a EEUU cobriria onze mesos i mig al ritme actual de vendes. A l’Estat esoanyol, a finals de 2008 hi haurà habitatges nous en el mercat sense vendre per a més de quatre anys al ritme actual de vendes. De fet, és el millor indicador per a valorar la dimensió de la crisi a l’Estat’.