Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Enric Marín assumirà les funcions de la direcció general de la CCMA

El president del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Enric Marín, assumirà les funcions que fins ara tenia la directora general de l’ens, Rosa Cullell, que aquest dimecres ha dimitit del seu càrrec. Marín no descarta derivar alguna de les seves funcions a algun altre directiu de la Corporació. Segons ha pogut saber directe!cat, la dimissió de Cullell, propera al PSC, estaria provocada per les desavinences d’aquesta amb Marín, històric intel·lectual sobiranista, arran del tractament de l’independentisme als mitjans de la Corporació, en concret pel desplegament informatiu del 10J i l’emissió en horari de màxima audiència del documental ‘Adéu, Espanya?’.

Redacció
Redacció 15/07/2010

Marín ha assumit les funcions de la fins ara directora general de la CCMA. En aquest sentit, el president del Consell de Govern de l’ens hauria de cedir alguna de les funcions que ara executa a algun directiu de la Coporació, atès el nou càrrec que suma arran de la dimissió aquest dijous de Cullell. De fet, Cullell plega gairebé quatre mesos després de la renúncia d’Albert Sáez com a president del Consell de Govern de la CCMA, càrrec que des de l’abril d’aquest any ocupa Enric Marín.

La renúncia de Rosa Cullell arriba després que el passat 23 de març, el president del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Albert Sáez, també deixés el seu càrrec, en aquest cas, per incorporar-se com a director adjunt d”El Periodico’. Roger Loppache, vicepresident del consell de govern, el va substituir temporalment fins que Enric Marín va accedir a la presidència després d’una polèmica elecció provocada per l’aprovació d’un decret llei que establia que per substituir un dels membres a mitja legislatura ja no era necessari el vistiplau de dues terceres parts del Parlament sinó que la majoria absoluta ja era suficient.

Finalment, el 15 d’abril Marín va sortir escollit en segona volta i per majoria absoluta després que en la primera votació no hagués aconseguit la majoria de dos terços que fixava la llei. CiU va carregar amb duresa contra el tripartit per haver modificat la Llei de la CCMA perquè no calguessin dos terços del Parlament per elegir el substitut d’un membre dimissionari del consell de govern. El tripartit va acusar CiU d’haver pervertit l’esperit de consens de la llei de la CCMA i haver-ho utilitzat com a eina de veto i bloqueig.