Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Maria del Mar Bonet lamenta la manca de música en català als mitjans de comunicació

|

- Publicitat -

Maria del Mar Bonet ha estat investida doctora honoris causa per votació unànime del Consell de Govern de la Universitat de Lleida, coincidint amb l’any del 50è aniversari de la nova cançó. Maria del Mar Bonet s’ha convertit així en la tercera dona que rep aquesta distinció acadèmica després de la jurista belga Eliane Vogel-Posky i la pianista Alicia de Larrocha.

Des que al 1967 la cantautora mallorquina va començar a cantar amb Els Setze Jutges, i així es va anar convertint poc a poc en un referent del panorama musical català, sempre en constant evolució. A més de popularitzar les cançons tradicionals de les Illes i els versos dels poetes mallorquins, Bonet ha experimentat amb músiques i col·laborat amb professionals d’arreu del món com ara Alan Stivell, Milton Nascimento, Zülfü Livaneli, George Moustaki, Jackson Browne, Miguel Poveda, Ovidi Montllor i Lluís Llach, entre d’altres.

Publicitat

Va rebre la Creu Sant Jordi l’any 1984, el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya el 1992 i Premi Ramon Llull el 1999, també va ser guardonada el 2007 amb la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya en reconeixement a la seva tasca durant l’etapa d’Els Setze Jutges. D’aquest mateix any data el seu darrer treball en solitari, Terra Secreta, que commemora els seus 40 anys de trajectòria professional.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut