Maria del Mar Bonet lamenta la manca de música en català als mitjans de comunicació La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

Maria del Mar Bonet lamenta la manca de música en català als mitjans de comunicació

La cantautora Maria del Mar Bonet ha rebut aquest dimecres al vespre el títol de doctor honoris causa de la Universitat de Lleida (UdL) en un acte solemne a l’edifici del rectorat. La cantant ha defensat la connectivitat entre la universitat i la societat, i en especial, amb el món de la cançó. Segons Maria del Mar Bonet, la Universitat i la societat han de treballar plegats per preparar el futur. La cantautora mallorquina ha lamentat la manca de presència de la música catalana als mitjans de comunicació. Bonet ha estat distingida per la UdL coincidint amb el 50è aniversari de la nova cançó.

Redacció
Redacció 29/10/2009

Maria del Mar Bonet ha estat investida doctora honoris causa per votació unànime del Consell de Govern de la Universitat de Lleida, coincidint amb l’any del 50è aniversari de la nova cançó. Maria del Mar Bonet s’ha convertit així en la tercera dona que rep aquesta distinció acadèmica després de la jurista belga Eliane Vogel-Posky i la pianista Alicia de Larrocha.

Des que al 1967 la cantautora mallorquina va començar a cantar amb Els Setze Jutges, i així es va anar convertint poc a poc en un referent del panorama musical català, sempre en constant evolució. A més de popularitzar les cançons tradicionals de les Illes i els versos dels poetes mallorquins, Bonet ha experimentat amb músiques i col·laborat amb professionals d’arreu del món com ara Alan Stivell, Milton Nascimento, Zülfü Livaneli, George Moustaki, Jackson Browne, Miguel Poveda, Ovidi Montllor i Lluís Llach, entre d’altres.

Va rebre la Creu Sant Jordi l’any 1984, el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya el 1992 i Premi Ramon Llull el 1999, també va ser guardonada el 2007 amb la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya en reconeixement a la seva tasca durant l’etapa d’Els Setze Jutges. D’aquest mateix any data el seu darrer treball en solitari, Terra Secreta, que commemora els seus 40 anys de trajectòria professional.

Relacionats