Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Maria-Antònia Oliver, convençuda que veurà la independència de Catalunya malgrat la CUP ara “ens faci anar pel pedregar”

L'escriptora i traductora nascuda a Manacor el desembre de l’any 1946,  en una entrevista a El Món a RAC1  s’ha mostrat convençuda que veurà la independència de Catalunya malgrat que ara “anem pel pedregar” pel veto dels pressupostos de la CUP. Segons Oliver Catalunya serà independent abans que els Països Catalans, que van més enrere, perquè els catalans “som més forts i insistents en les nostres demandes”. Oliver ha aprofitat l’entrevista per demanar al govern de la pròxima República catalana independent, que ajudi en el camí cap a la independència “els seus germans del sud i d’enllà de la mar”.

Redacció
Redacció 07/06/2016

L’autora de Manacor ha rebut aquest dilluns el 48è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, distinció que li va concedir Òmnium Cultural el passat mes de febrer. En un acte celebrat al Palau de la Música Catalana, Oliver ha pronunciat un discurs combatiu contra les injustícies, les guerres i la “vergonya” de de derivades com la crisi dels refugiats, i s’ha reafirmat com a feminista i independentista, “dels Països Catalans”.