Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Margallo excita la ultradreta

El ministre d'exteriors, José Manuel García Margallo, en una entrevist a La Sexta aquest dissabte ha descartat, per ara, que el govern espanyol prengui mesures dràstiques contra Catalunya però ha recordat que en cas que es declarés una declaració unilateral d'independència “hi ha una reacció jurídica que és la suspensió de l'autonomia, però això és una bomba atòmica”. Un gerro d’aigua freda a l’ala més dura del PP, els partits d’ultradreta i alguns mitjans espanyols que ja reclamaven la suspensió de la Generalitat abans del 9-N.  

Redacció
Redacció 13/09/2015

L’independentisme s’aprofita de la debilitat d’España

Margallo ha assegurat que “els moviments secessionistes a Catalunya sempre s'han plantejat en moments de debilitat d'Espanya” i ha considerat que ara es planteja la independència “perquè sempre que hi ha hagut una crisi gegantina que ens ha obligat a ajustar-nos el cinturó”. Amb tot el ministre ha assegurat que “la independència de Catalunya simplement no es possible”, i ha pronosticat que els catalans perdrien aproximadament un 30% de poder adquisitiu amb la independència”.

Margallo s’autorectifica

El ministre, que dijous va apostar per una reforma constitucional que modifiqués el sistema de finançament per buscar un encaix de Catalunya a l'Estat, s’ha fet enrere i ha assegurat que no està disposat a “acceptar fets diferencials per Catalunya i no per la resta”.
 

Relacionats