Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Margallo amenaça amb portar la Declaració Unilateral al Tribunal Constitucional

José Manuel García Margallo ha volgut tallar de soca-rel amb una sentència fàcil el que vindrà a partir del 28 de setembre si els partits independentistes conformen majoria absoluta el dia anterior.

Redacció
Redacció 18/07/2015

Margallo amenaça amb un TC que no podria fer res

Margallo ha predit que Mas promourà una Declaració Unilateral d’Independència, i també ha dit què passarà immediatament: “la portarem al Tribunal Constitucional, com és natural”. Això, segons ell, paralitzaria jurídicament el procés. Malgrat aquest propòsit, la naturalesa d’una DUI implica que en el moment què s’aprova, la legalitat de l’Estat amb el qual es pretén trencar queda superada i ja té aplicació possible.

Els clàssics del ciberespai i la realitat imaginària de Margallo

El ministre d’Exteriors ha pronunciat els clàssics: Catalunya sortiria de la Unió Europea des del minut número 1, cap Estat reconeixeria una Catalunya independent, la sobirania “pertany a tots els espanyols”, “la indissoluble unitat de la nació espanyola”, Mas ha trencat CiU, … i una de nova: “Mas és perfectament conscient que no hi ha cap sortida”. Per Margallo, la Constitució “és molt clara” en aquest aspecte.

L’estratègia de la por fa temps que no funciona a Catalunya. De fet, s’ha demostrat un fracàs a escala europea. Davant l’amenaça de referèndum i d’una victòria del ‘No? A Grècia, Europa també va proferir amenaces relacionades amb la sortida del país hel·lè de l’euro. La victòria del ‘No’ no va comportar ni la sortida de Grècia de l’euro ni de la UE, ans al contrari com s’ha vist després. Margallo creu que la diplomàcia espanyola té lligat el rebuig internacional a una DUI catalana, gràcies a les amenaces constants cada vegada que un ambaixador ha aixecat la veu a favor de Catalunya. La realitat, evidentment, els tornarà a desbordar.
 
 

Relacionats