Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Marco menteix, l’autor de més de 100 dossiers d’espionatge polític no té credibilitat

El director de l'agència de detectius Método 3, Francisco Marco, de tour mediàtic pels mitjans de comunicació que busquen l’espectacle fàcil assegura que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, no va dir la veritat aquest divendres durant la seva compareixença en la comissió parlamentària contra el frau. “Ella va anar al Parlament a mentir perquè és una mentidera compulsiva”, va dir Marco en una entrevista a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio. Segons les informacions del directe!cat Sánchez-Camacho va mentir, però un dels pocs moments sincers de la popular va ser quant va dir que si hagués tingut coneixement de la gravació mai hagués dit el que va dir de certes persones. 

Redacció
Redacció 12/04/2015

Camacho va patir la traïció de José Zaragoza

El llavors secretari d’organització del PSC es va assabentar per la dirigent popular de la trobada amb Victoria Álvarez i  va decidir gravar-la per tal de tenir material per evitar el possible trencament del segon tripartit. Zaragoza portava mesos dient als socis de govern que sortiria a la llum  “la corrupció” de CDC que evitaria la victòria electoral, parlem dels darrers mesos de govern de Montilla.

Marco diu el que diu però no aporta cap prova, s’excusa en un presumpte secret professional que mai ha practicat

Marco assenyala que la líder popular sabia que la seva conversa amb Victoria Álvarez seria gravada, ja que era una encàrrec d'algú del seu “entorn personal”. Tot i així, el director de Método 3 s'ha negat a dir qui era aquesta persona, emparant-se en el secret professional.

Victòria Álvarez va confirma al Parlament que José Zaragoza és l’autor de l’encàrrec de l’espionatge

Per altra banda, Francisco Marco certifica que Victòria Álvarez desconeixia que l'estaven gravant, però al contrari del que va fer divendres l'ex-parella de Jordi Pujol Ferrusola -donant el nom de l'ex-secretari d'organització del PSC, José Zaragoza-, ell s'ha negat a dir qui va ser la persona que va encarregar l'enregistrament al restaurant 'La Camarga' per respectar el “secret professional”, secret professional inexistent i no comparable a la confidencialitat que es requereix a un metge, periodista o un religiós amb el secret de confessió.

Imputar a Sánchez-Camacho com autora i coneixedora evita el delicte a Marco i al mateix Zaragoza

Marco ha estat especialment dur i crític contra Alícia Sánchez-Camacho. “No la conec personalment. Ni la vull conèixer”, ha etzibat per després desafiar-la: “Que vagi a querellar-se contra mi. Si jo el que vull és que es querelli!” ha exclamat en l’entrevista. “Així, totes les armes que tinc sota secret professional, me les obrirà per jo poder anar a un tribunal i així poder-me defensar”, ha afegit. Les seves paraules proven que menteix descaradament, tant sols busca salvar-se implicant a la líder popular.

Diu Marco que qui va encarregar la gravació és una persona de l’entorn més personal de Camacho, i tot apunta a que Zaragoza era de l’entorn més personal de la popular
 
Marco ha justificat l’acceptació de l’acord judicial pel qual la líder del PPC va rebre de Método 3 una compensació de 80.000 euros per els danys morals provocats per una “intromissió il•legítimia a l'honor”, perquè “Vaig tenir 45 policies al despatx”, i ha reivindicat que el seu  honor val molt més que això i ha lamentat  el tracte rebut per part d'alguns mitjans de comunicació. “M'han dit que era 'un espia dolent'. Jo sóc un detectiu privat”, ha reivindicat.