Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Maragall estudia que el Partit Català d’Europa es presenti a les eleccions espanyoles

L’expresident Pasqual Maragall estudia que el Partit Català d’Europa es presenti a les pròximes eleccions espanyoles del 9 de març. De fet, l’exlíder del PSC ha fet aquesta reflexió en un article al diari ADN, on ha explicat que aquest mateix dijous decidirà amb els seus ‘amics’ si es presenta aquesta formació política, que ell mateix va inscriure al registre l’any 1998. ‘Coneixen el meu interès per l’evolució de la política americana i la meva debilitat pels partits demòcrates, tant l’americà com l’italià, comprendran que confiï en la ràpida emergència de noves fórmules per poder votar-les el 9 de març’, ha destacat.

Redacció
Redacció 31/01/2008

L’article ‘Pasqual Maragall: Per què votaré’ comença amb la crítica frase: ‘El debat polític que es duu a terme a Catalunya es erroni en els temes i en les formes’. En aquest sentit, es manifesta ‘cansat d’escoltar com Madrid i Barcelona es barallen per les infraestructures sense iniciar-les i veure com convergents i socialistes discuteixen sobre si el TGV ha de passar per la Sagrada Família, o si es té que desdoblar l’Eix Transversal i la carretera de la costa passat Palafrugell; si la línea de la MAT es té que fer o no; o si el Museu d’Arts Decoratives s’ha d’instal·lar o no al costat de la Torre Agbar’. ‘La política és important, tot i que fa falta un gir en el seu finançament, la estructura dels partits i l’elecció dels seus candidats’, ha ressaltat.

En relació al seu antic partit, critica que el PSC hagi converit les diputacions en insituticons ‘exorbitants’ que només beneficien ‘un sistema de partits poc transparent’. Tampoc Ciutadans pel Canvi, corrent de pensament aliat del PSC que ell mateix va fundar, escapen a les seves crítiques. En aquest sentit, lamenta que no s’hagin integrat dins de l’estructura socialista, la qual cosa, al seu parer, ‘està molt bé però no omple el buit polític actual’.