Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Maragall confessa que Zapatero el va forçar a dimitir

En una entrevista al Diari ADN, l’expresident de la Generalitat de Catalunya, el socialista Pasqual Maragall, ha confessat que Zapatero va obligar-lo a dimitir i a no presentar-se com de nou a la presidència de la Generalitat després de l’aprovació de l’Estatut. La confessió la fa en un article d’opinió, i en una entrevista al mateix mitjà Maragall assegura que ell no volia ser alcalde de Barcelona però li van demanar, i tampoc volia ser president de la Generalitat però des del PSC el van trucar perquè s’hi presentés.

Redacció
Redacció 26/09/2007

A l’article d’opinió, Maragall explica que Zapatero va condicionar l’aprovació de l’Estatut a la posterior dimissió del president de la Generalitat. Una dimissió que suposaria la candidatura de José Montilla a les eleccions de l’1 de novembre al capdavant del PSC.

Per altra banda, en una extensa entrevista que li realitza el diari en qüestió, Maragall explica que ell no volia ser alcalde ni president de la Generalitat, i ha continuat amb les declaracions polèmiques afirmant que la “independència no té contingut”, ni “significació” ni “possibilitats”.