Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Manuel Delgado: “la CUP va pactar amb JxSí per candidesa”

L'antropòleg i professor universitari Manuel Delgado, ha participat avui a la tertúlia de 'El perquè de tot plegat' de El Món a Rac1 amb Jordi Basté i ha assegurat que hi ha sospites que CDC no és independentista, que no està fent res cap a la ruptura i que els pressupostos de Junqueras tenen bona fe però segueixen sent autonòmics. Així, ha volgut exculpar a la CUP sobre la trava en aprovar els pressupostos i ha dit que la formació és molt jove i va pactar amb JxSí amb candidesa.

Redacció
Redacció 07/06/2016
Delgado, que havia militat a Crida Constituent, ha explicat que la Cup és una formació de joves i “assumir una responsabilitat com la que han hagut d'assumir és complicat. Ha de ser aclaparador que hagin de decidir el futur del país”.
 
En aquest sentit ha dit que els cupaires no volen quedar com els que històricament han destruït el procés: “el problema és un tema de confiança. Si tu arribes a un acord, has de veure amb qui ho fas. I hi ha elements en aquest pacte que no són de fiar”. Llavors ha assegurat que el pacte “es va firmar amb candidesa”.
 
Seguidament, Delgado ha dit que “no van calibrar amb qui s'estaven jugant els quartos. Mai han cregut que eren sincers amb el seu canvi de rumb. Com es pot entregar el país a un partit corrupte que durant dècades ha pactat amb el PP?” s'ha preguntat.
 
Per Delgado, no està clar que el camí s'estigui fent cap a la independència i ha definit els pressupostos d'autonòmics: “són de respecte i obediència i submissió a l'estat. No estan encaminats cap a la ruptura. Junqueras els ha fet carregats amb bones intencions socials”. Per acabar ha assegurat que a l'esquerra independentista “hi ha la sospita que CDC no està a favor de la independència”.