Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Manresa ultima els tràmits del Parc Tecnològic de la Catalunya Central

L’Ajuntament de Manresa ha aprovat inicialment el projecte de reparcel·lació del Pla Parcial de delimitació del Parc Tecnològic del Bages. Aquest és un dels últims tràmits urbanístics pendents per a la creació de l’anomenat Parc Central. En aquests moments només queda que se’n faci l’aprovació definitiva. Com que actualment ja s’ha aprovat el projecte d’urbanització, les obres ja es poden començar i està previst que la col·locació de la primera pedra es faci entre finals d’aquest mes i principis de maig, segons fonts de Projectes Territorials del Bages, l’ens públic i privat que promou la creació del Parc Tecnològic. El futur Parc Central suposarà una inversió d’uns 60 milions d’euros.

Redacció
Redacció 15/04/2008

El projecte de reparcel·lació que ha aprovat l’Ajuntament de Manresa mitjançant una resolució d’alcaldia contempla només la definició de les parcel·les del Parc Tecnològic que després sortiran a la venda. En aquests moments, l’aprovació inicial d’aquest projecte està en període d’exposició pública.

La creació del Parc Central és una aposta impulsada per una empresa pública i privada, Projectes Territorials del Bages, que suposa una inversió a l’entorn dels 60 milions d’euros. El Parc Central s’ubicarà en uns terrenys de 164.860 metres quadrats situats a Manresa, a tocar del terme de Sant Fruitós de Bages i del Parc de l’Agulla, un espai que es quadriplicarà arran de la transformació que patirà la zona.

Està previst que a l’entorn del Parc Central es generin uns 1.500 llocs de treball directe. Diverses empreses ja han fet pública la voluntat d’implantar-se, d’aquí a uns dos anys, al nou Parc Tecnològic de la Catalunya Central. A més de Microsoft, que hi traslladarà el Centre d’Innovació en Productivitat que provisionalment funciona al Centre Tecnològic de Manresa (CTM), també s’hi tralladaran Macsa, Tecnical i A. Raymond-Tecniacero. El CTM, actualment a l’interior de Manresa, també traslladarà les seves instal·lacions al futur Parc Central.