Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Manifestació massiva a Bilbao per l’acostament dels presos

Desenes de milers de persones, segons l’organització, han sortit al carrer aquest dissabte a la tarda a Bilbao per manifestar-se a favor de l’acostament dels presos. Xifres a banda, la riuada de gent que hi participava ha col·lapsat el centre de la ciutat per rebutjar la política de dispersió penitenciària que s’aplica als presos d’ETA en un context polític d’esperança per la fi de l’acció armada de l’organització i la possible unitat de partits que permetria la presència de l’esquerra abertzale a les eleccions municipals del mes de maig. Hi han participat membres de l’esquerra abertzale, Aralar, EA, Alternatiba, ELA, LAB i altres agents socials.

Redacció
Redacció 08/01/2011

La manifestació, encapçalada amb el lema ‘Egin dezagun urratsa. Eskubide guztiekin euskal presoak, Euskal Herrira’ (Fem un pas endavant. Amb tots els seus drets els presos bascos al País Basc), ha conclòs a la plaça de l’Ajuntament amb la lectura d’un manifest (pdf) demanant que la política penitenciària es trobi ‘en uns paràmetres que possibilitin la resolució democràtica del conflicte’ recordant que els presos també poden ser ‘un agent actiu en la consecució d’un procés de solució’ al conflicte basc.

Així mateix han demanat a tots els assistents que pengin cartells a favor de l’acostament dels presos a les cases, tavernes, locals etc. com una de les formes per contribuir a l”expansió del sofriment dels presos bascos arreu del món’.