Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Manel Fuentes substituirà Antoni Bassas als matins de Catalunya Ràdio

Tal i com avança el digital El Debat en aquest article, sembla ser que ja està tot decidit a Catalunya ràdio. Tan sols falta un mes pel setembre i s’han de començar donar forma a les programacions i als nous formats. Per tant, tot apunta a què a partir de la pròxima temporada, Antoni Bassas serà substituït al front del magazine estrella dels matins de Catalunya Ràdio per Manel Fuentes.

Redacció
Redacció 08/08/2007

Segons El Debat, Bassas està a punt d’acceptar el relleu després de més de vint anys a l’emissora, dels quals els darrers 12 ha estat dirigint i presentant El matí de Catalunya Ràdio per anar-se’n a dirigir el diari Avui.

Si així fos, Bassas substituiria Vicent Sanchis. Precisament José Manuel Lara Bosch, un dels principals accionistes d’aquest diari a més de propietari del grup Planeta, es va declarar “fart” de l’actual director. Per la seva banda, l’altre accionista de referència de l’Avui, Javier Godó, propietari de La Vanguardia, va manifestar també la seva preferència perquè el substitut de Sanchis sigui Salvador Cot, actual subdirector del diari.

D’altra banda, la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) ha ofert al periodista català un programa setmanal en horari de màxim audiència a TV3.

Bassas, tot i ser líder indiscutible d’audiència a Catalunya, no acaba de caure bé als actuals responsables de la Generalitat de Catalunya, que no accepten de bon grau el marcat nacionalisme del periodista perquè està considerat de sempre molt més proper a les tesis defensades per Convergència i Unió (CiU) que a l’ideari dels partits que conformen l’actual Govern d’Entesa.

L’escollit

Manel Fuentes, que es perfila com a successor de Bassas, és un periodista molt conegut a Catalunya i a la resta de l’Estat, especialment gràcies a les seves aparicions televisives. El seu darrer gran èxit va ser Caiga quien caiga, de Tele 5. Des de fa dos temporades, presenta un programa a Catalunya Ràdio tots els migdies, que comença tot just quan acaba el programa de Bassas. L’espai de Fuentes s’ha consolidat també com a líder radiofònic a la franja horària que va de les 12 a la 1 del migdia.