Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Malestar a la direcció d’UDC per la proposta dels sobiranistes

A sis dies perquè Unió decideixi quina és la pregunta que sotmetrà a referèndum a la militància el 14 de juny, la direcció del partit ja no pot amagar el nerviosisme. Duran i Espadaler tenen més pressió que mai, per la filtració que un miler de militants han signat per document en què reclamen que la consulta interna ha de ser ‘independència Sí o No’. Després de destapar-se el suport de les bases al sobiranisme, s’ho hauran de pensar dues vegades abans d’imposar una pregunta unilateralment. 

Redacció
Redacció 27/05/2015

Irritats perquè “el debat havia de ser intern”

En aquest context, la portaveu del partit ha disparat contra els sobiranistes d’UDC per haver fet públic la iniciativa. Montse Surroca ho ha expressat així tant a Catalunya Ràdio, com a RAC1 i TV3: “Les regles del joc que havíem acordat és que el debat seria intern, no a través dels mitjans”. També ha fet una crida a respectar les diferents sensibilitats de la formació.

La pregunta “serà clara”

La portaveu ha evitat posicionar-se o donar cap pista sobre quina serà la fórmula que Espadaler plantejarà al comitè de govern de la formació el 2 de juny. Surroca s’ha limitat a assegurar que la pregunta serà clara. L’òrgan perfilarà la pregunta i els militants tindran 12 dies per reflexionar el sentit del seu vot. 

Espadaler ha de ser qui elabori el full de ruta de forma consensuada, diu Pelegrí

Per altra banda, el president del Consell Nacional d'UDC, Josep Maria Pelegrí, s'ha mostrat sorprès pel manifest tot i ha reiterat que ha de ser el secretari general, Ramon Espadaler, qui elabori, de forma consensuada, el full de ruta que ha de presentar en el comitè de govern del 2 de juny “i qui ha de fer la proposta a la militància de la pregunta del 14 de juny”. Amb tot, ha descartat parlar de “ruptura”.