Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Maleni al transsiberià

Justament ara que el Govern espanyol anuncia el seu pla per a les rodalies de Barcelona, amb una inversió de 4.000 euros, i que a través de la disposició addicional […]

Redacció
Redacció 26/02/2009

Justament ara que el Govern espanyol anuncia el seu pla per a les rodalies de Barcelona, amb una inversió de 4.000 euros, i que a través de la disposició addicional tercera de l’Estatut arriben inversions en infraestructures, trobem a faltar la ministra de Foment, Magdalena Álvarez. On és la ministra, ara que podria penjar-se la medalla de portar millores a les rodalies de Barcelona que tant mal de caps li va ocasionar?

Magdalena Álvarez està aquests dies a Sibèria, treballant perquè no es torni a repetir el caos que va patir Madrid amb la nevada del passat 9 de gener. Quan el caos es produeix a la capital del regne, Álvarez pot anar fins a Sibèria. La ministra ha assegurat que el viatge servirà per conèixer de primera mà com funcionen els aeroports i els ferrocarrils siberians que tenen condicions climatològiques extremes per estudiar possibles modificacions que puguin aplicar-se a Madrid.

El viatge de la ministra ha aixecat les ires del Partit Popular que consideren que la gira d’una setmana no és del tot necessària, ja que es podria avaluar la possibilitat d’aplicar les mesures siberianes a l’Estat espanyol sense necessitat de viatjar-hi. No va faltar el toc d’humor de Maleni, que va ironitzar assegurant que a Sibèria mai han tancat un aeroport per baixes temperatures, o que com a mínim ella no ho havia sentit, i que ja ho preguntaria. Seria bo que se n’assegurés abans d’anar-hi, però en tot cas hi ha una afirmació d’Álvarez que és per recordar, és la primera vegada que la sentim dir que cal ‘plantejar el dubte de si les coses es poden fer millor’.

imatge

Que ho pregunti als abnegats usuaris d’algunes de les línies més precàries com la de Puigcerdà o la de Lleida que tenen un trajecte d’unes tres hores per arribar a Barcelona. Que prengui nota de com funcionen els trens russos en aquest sentit. Si viatja de Moscou a Sant Petersburg en tren veurà que pot fer el trajecte de 700 quilòmetres en unes cinc hores. La distància entre Lleida i Barcelona és només de 170 quilòmetres.

Les males llengües asseguren que el viatge de Magdalena Álvarez hauria estat la gota que fa vessar el got i que el Govern espanyol no estaria disposat a aguantar més incomoditats provocades per la ministra. No ha calgut que ningú l’enviés a Sibèria, se n’hi ha anat ella sola.