Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Maduro critica el suport de Rajoy a la consulta opositora i el rebuig a l’1-O

Per a Nicolás Maduro, president de Veneçuela, no és coherent que Mariano Rajoy, doni suport a la consulta opositora del país i rebutgi la consulta secessionista del pròxim 1 d'octubre i el convida a treure el “nas” dels assumptes del país.

Redacció
Redacció 18/07/2017
El president veneçolà, Nicolás Maduro, ha retret al president del Gobierno, Mariano Rajoy, el seu reconeixement a la consulta organitzada per l'oposició veneçolana d'aquest diumenge mentre rebutja la consulta secessionista convocada en Catalunya pel pròxim 1 d'octubre i ha reclamat que tregui el “nas” de Veneçuela.
 
“Sota quin patró treus tu que l'intent del poble de Catalunya de fer una jornada democràtica, per fer un referèndum, és il·legal. No m'hi he de posar, però tu Mariano Rajoy, treu el nas de Veneçuela”, ha etzibat durant una compareixença en directe a la televisió estatal veneçolana.
 
“Per a Marianito, Marianito, Rajoycito, Rajoycito sí que és legal la consulta de l'oposició que aquí es tolera pel nostre respecte a la llibertat d'expressió tot i que crida a la violència, però no és legal el referèndum sobre Catalunya. Crido al respecte a la constitucionalitat de Veneçuela com Veneçuela ho fa d'Espanya i de tot el món”, ha argumentat.