Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Mà estesa de Junqueras a Colau

En una entrevista a 'Els matins' de TV3, Oriol Junqueras ha dit que la voluntat d’ERC és la d’ajudar el govern d’Ada Colau encara que no signi el full de ruta independentista. El president republicà ha assegurat que el com i el des de quina distància ajudarà ho deixarà en mans d’Alfred Bosch. Junqueras afirma que “Jo vull aliats en el procés i els intentaré estirar cap al dret a decidir i les eleccions del 27S”.

Redacció
Redacció 04/06/2015

El president recentment reescollit d’ERC, demana que “si el poble de Catalunya vota independència, es respecti com ho hem fet quan ha sortit el contrari”. Això vol dir que el seu partit teixirà els acords que cregui necessaris a fi i efecte “d’ajudar a les institucions del nostre país a tirar endavant” en l'objectiu de la plena sobirania. Preguntat per la relació amb el president, Junqueras diu que en cap país hi ha tanta bona sintonia entre el cap de l’oposició i el govern de Catalunya”. L’objectiu de la formació no segueix essent cap altre que aconseguir la independència. “Per nosaltres la independència de Catalunya és importantíssima, tant que és imprescindible”.

Junqueras ha decidit no opinar sobre les decisions de BComú: “BComú farà el que consideri i nosaltres no opinem sobre això”. Tanmateix hi ha mantingut una actitud de mà estesa “Si BComú no signa el full de ruta, veurem com ERC pot ajudar a governar Barcelona”. El president republicà ha explicat el propòsit de la seva conferència al Cercle d’Economia l’altre dia, davant dels grans empresaris on va reivindicar el paper dels sindicats “el paper d’ERC és cosir i recosir constantment aquest país en l’àmbit polític i social, i volem dur-nos bé amb tothom”.