Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

L’última Razónada

Dilluns us informàvem que la Selecció Basca de Futbol reclamava la seva oficialitat durant un partit jugat a Veneçuela. Els catalans sabem per experiència que aquesta mena de manifestacions d’identitat, […]

Redacció 29/06/2007

Dilluns us informàvem que la Selecció Basca de Futbol reclamava la seva oficialitat durant un partit jugat a Veneçuela.

Els catalans sabem per experiència que aquesta mena de manifestacions d’identitat, per a nosaltres totalment habituals i normalitzades, rebenten les pústules dels espanyolistes més furibunds. Els espanyols aprofiten per rebotar-se i cremar banderes quan guanya l’equip de la capital o bé canalitzen les ires de maneres més subtils.

En aquest cas els “periodistes” d’aquell pamflet d’infraperiodisme anomenat La Razónpropietat del flamant Creu de Sant Jorge José Manuel Lara– van rabejar-se amb la selecció basca a través del peu de foto que il·lustrava la notícia.

Els fets són senzills, la tergiversació, malèvola. Abans d’iniciar l’enfrontament, els jugadors de la selecció basca sostenen dues pancartes, que clamen “Som una nació. Oficialitat” en basc i en castellà.

 imatge

Els de La Razón, però, van ignorar la pancarta en espanyol i van atacar la pancarta escrita en èuscar. Amb la fotografia centrada ja només en una pancarta, van dedicar-se a fer mofa dels jugadors i de la pancarta, inventant-se el text amb aquell sentit de l’humor caspós i primari que tant exhibeixen.

imatge

Al peu de foto del diari espanyolista hi diu:

“Un grup de jugadors de la Segona Divisió Espanyola portant una pancarta a Caracas en honor a Chávez i De Juana Chaos. El que diu la pancarta, sincerament, no ho hem comprès perquè hi ha moltes faltes d’ortografia.”

Sense comentaris. Feu-los vosaltres mateixos.